Ekstra penge til Kratvej
kratvej_vejarbejde_8-1.jpg
Siden 25. juli har det omfattende vejarbejde på Kratvej været i gang. Men gravearbejdet har vist, at både stikledninger og underlag trænger til udskiftning. Derfor bliver projektet 350.000 kroner dyrere, end først antaget. Foto: Flemming Schiller
vejarbejde Arbejdet med at gøre trafikken omkring Måløv Kirke og skolen mere sikker viser sig nu, at blive dyrere end først antaget.

Der er allerede godt gang i arbejdet på Kratvej i Måløv. Den længeventede og meget debatterede trafiksanering af vejen er gået i gang – og vil ifølge planerne stå på frem til midten af oktober.

Men som det så ofte sker, når man først går i gang, dukker der nye udfordringer op undervejs. Og derfor måtte kommunalbestyrelsen på sidste møde godkende en tillægsbevilling på 350.000 kroner til projektet på Kratvej. Dermed lander den samlede regning på 4.125.000 kroner.

Hvad jorden gemte

»I forbindelse med prisindhentningen er projektet blevet dyrere, end vi havde regnet med, og der er der flere grunde til,« sagde formand for Teknik- og Miljøudvalget Helle Tiedemann (A) i sin forelæggelse på kommunalbestyrelsesmødet, og fortsatte:

»I forbindelse med projekteringen er der fundet en del stikledninger til vejbrønde, som er ved at falde sammen, og de skal naturligvis fornyes.«

Derudover forklarede hun, at de geotekniske undersøgelser har vist, at den nuværende asfalt ligge på ’makadam’, som er en gammel type vejbelægning af blandet grus og sten. Det skal graves væk og erstattes af nye materialer.

Det sammenholdt med at overslagsprisen var fra maj 2015 betyder, at det bliver dyrere end først beregnet.

En enig kommunalbestyrelse godkendte bevillingen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *