Cyklerne indtager flyvestationen
cykeldag-copy.jpg
Både store og små kan få luftet cyklerne og hygget sig på Store Cykeldag på Flyvestation Værløse på søndag. Foto: Privatfoto
Furesø Kommune åbner Flyvestation Værløse, Hangar 72, for Store Cykeldag på søndag.

Furesø Kommune åbner på søndag portene for Store Cykeldag 2016 på Flyvestationen, den 11.september klokken 10.30 – 15.00. Indgang Ved Sandet, Kirke Værløse.

Med begivenheden vil Furesø Kommune gerne sætte spot på cyklen som et godt redskab til at styrke sundhed, leg og samvær. Store Cykeldag er for alle aldre og har tre spor med hver sit særlige fokus: Den cykelsportslige del, noget for børn og barnlige sjæle og magien og eventyrligheden ved cyklen.

For de cykelsportslige er der motionscykelløbet Bastrup Sø Rundt (BSR) kommer i mål på Flyvestationen. Danmarksmesterskab i Liggecykling afvikles af Liggecykelforeningen sammen med BSR.

På pladsen foran Hangar 72 kan man opleve en skøn blanding af aktiviteter for børn, barnlige sjæle og voksne. Så hvis man vil se, prøve og opleve noget spændende – eller bare hygge sig med en grillpølse, en øl eller vand eller en jordbærkage til kaffen, så kig forbi og oplev de ethjulede cykelartister fra Frederikssund, rulleskøjteartisterne fra RulNord og Rolling Vikings, nogle af Danmarks bedste Mountainbikere, velomobil-dragrace, den mobile cykelbane for børn og meget mere.

På pladsen foran og inde i Hangar 72 kan man snuse rundt mellem alle standene og få en masse viden om cykling og oplevelser på cyklen ud fra alverdens vinkler. Her kan man for eksempel møde Furesø Museer, Pedalartisten med cykelbogkasse fra Furesø Biblioteker, cykelskolen fra Røde Kors/Frivilligcenter Furesø, By Connie Hansen, Baisikeli, Cykelstal-den.dk, CoolMTB, DN Furesø, Supercykelstisekretariatet, Furesø Kommune.

Eventyrere på cykel

I et hjørne af markedspladsen kan man møde hele tre cykeleventyrere, der fortæller om deres fantastiske ture på cykel rundt om i verden: Jan Mathorne om sin Australientur (3.000 km på 15 døgn), Niels Bonefeld om Baisikeli i Afrika og Mathias Dalgas om The Transcontinental Race 2016.

Cyklen betyder ikke alene sundhed og motion. Cyklen kan også betyde en mulighed for oplevelser og mere viden. På Store Cykeldag kan man både komme med på en guidet cykeltur sammen med Alf Blume, Dan-marks Naturfredningsforening Furesø. Alf Blume vil fortælle om naturen på Flyvestationen og om, hvad man kan gøre med relativt små midler for at styrke biodiversiteten.

Morten Mortensen, Furesø Museer, tager deltagerne med på en tidsrejse på cykel. Tidsrejsen starter flere tusind år tilbage i stenalderen og lander i 1900-tallet, hvor Morten Mortensen fortæller om flyvestationens tilbli-velse, om tiden under 1. og 2. Verdenskrig og under Den Kolde Krig.

Man kan læse mere  på www.furesoe.dk/storecykeldag2016 og Facebook, Store Cykeldag 2016 på Flyvestation Værløse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *