Boligforeninger frygter for Hede-Magleparkens ry
Hedeparken-blomster-Foto-Mathias-Øgendal-copy.jpg
En stor bunke blomster ved den opgang, hvor de voldsomme begivenheder udspillede sig i Hedparken. Nu er hverdagen så småt ved at vende tilbage, men de dramatiske begivenheder kan puste til det ufortjent dårlige ry som boligområdet har, frygter man i boligselskaberne. Foto: Mathias Øgendal
drabssagen Den voldsomme drabssag i Hedeparken har intet med kvarteret at gøre, pointerer boligforeningerne. Kvarteret er generelt velfungerende, understreger de.

Mandag i sidste uge udspillede der sig dramatiske scener i Hedeparken, da store politistyrker med svær bevæbning rykkede ind og finkæmmede to lejligheder samt et stort område bag boligområdet.

Siden viste det sig, at en 25-årig mand var blevet mishandlet og dræbt i én af lejlighederne. Liget blev senere fundet parteret i Albertslund.

Men den voldsomme sag satte igen negativt fokus på Hede-Magleparken, som tidligere har været i medierne for hashhandel og ballade. Det ærgrer formændene for de to boligforeninger, der administrerer Hede-Magleparken, Baldersbo og AAB.

De frygter, at det store arbejde, der foregår i boligkvarteret, og de mange positive historier, der er at fortælle om området, vil blive trængt i baggrunden af den tragiske sag.

Puster til et ufortjent ry

»Det er rigtig ærgerligt, at det sker netop i Hedeparken. Det kunne være sket hvor som helst. Det er et internt opgør i en rockerklub, der intet har med boligområdet at gøre. Ingen af de involverede har tilsyneladende været lokale og har ikke boet i Hedeparken, så det er folk udefra. Men sådan en sag trækker de negative overskrifter og det puster til et dårligt ry, som slet ikke er fortjent,« siger Søren B. Christiansen, direktør i boligselskabet Baldersbo, og fortsætter:

»Der er nogle enkelte spisoder om euforiserende stoffer, men generelt er kvarteret roligt og velfungerende og folk kan lide at bo der. Det viste sig også ved den seneste tryghedsgennemgang, at der var stor tryghed i området. Derfor er det synd, at et internt opgør mellem folk udefra kommer til at ske lige her.«

Boligselskabet Baldersbo har en del af lejlighederne i Hedeparken. Drabet skete i en lejlighed, som er ejet af AAB, men Søren B. Christiansen mener ikke, at folk generelt er utrygge.

»Nu er det ikke ’min’ blok, men jeg hører ikke, at folk er utrygge. Der nok en lidt trykket stemning, men det er mest fordi, det er en meget dramatisk sag og fordi beboerne ved, at det giver dårlig omtale. Det er synd, for det er generelt godt sted at bo. Vi gør rigtig meget for at skabe gode forhold herude,« siger Søren B. Christiansen.

Han nævner at man investere i udearealer, en lang række sociale projekter har fat i de unge i området og man har i forvejen haft gang i en masse aktiviteter, der skulle skabe tryghed.

Imod vold og ballade

»Vi har indgået en aftale med politiet og Ballerup Kommune om trygheden og dertil kommer vores regel om, at man kan smide en familie ud, hvis et familiemedlem begår kriminalitet. Vi vil ikke tolerere ballade og vold,« siger boligdirektøren, som i øvrigt er på vej med et nyt signal udadtil.

»Vi er ved at have finansieringen på plads til et nyt kunstværk. Det er lavet af Kristian von Hornsleth og er en skulptur, der prædiker ikke-vold. Den skal stå lige ved tankstationen ud til Hold-an Vej Det er et stærkt signal at sende og det er det signal, vi vil stå for. Derfor er denne sag også ekstra ærgerlig, for det er netop noget, der fjerner fokus fra det, som Hede-Magleparken i virkeligheden er. Et godt og trygt sted at bo,« siger Søren B. Christiansen.

Skal ikke tales op

Samme bekymring har Arne Jensen, formand for AAB’s afdeling 54, der ejer den øvrige del af Hede-Magleparken, blandt andet den lejlighed, som drabet skete i.

»Det er noget helt specielt, der er sket her og det er slet ikke et billede af det boligområde, vi normalt kender. Det er folk udefra, der slet ikke har tilknytning til lokalområdet. Det er klart, at det sætter nogle tanker i gang om, hvad der skal ske, men jeg mener ikke, at vi kunne have gjort noget anderledes. Vi har allerede en masse initiativer i gang og vi har en meget velfungerende boligforening. At det sker her er bare uheldigt,« siger Arne Jensen.

Han skal holde stormøde med beboerne den 20. september, hvor der vil komme en officiel reaktion på de tragiske begivenheder.

»Vi vil helst ikke tale det her op til noget mere end det er. Det er en ulykkelig episode, som ikke på nogen måde er betegnende for vores boligkvarter. Men vi vil komme med en mere officiel reaktion efter vores stormøde, hvor beboerne også har mulighed for at komme med deres input,« siger Arne Jensen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *