Ballerup er grøn
Debat Det var med glæde at det grønne regnskab for 2015 kunne fremlægges på kommunalbestyrelsesmødet.

Den store tænker Stephen Hawking, som lige har været i Danmark, mener, at klima- og miljøproblemet er verdens største. Derfor er det godt, at vi i Ballerup kan bidrage vores lille bitte del til forbedringer af dette problem. Vi skal dog ikke hvile på laurbærrene, men hele tiden gøre det lidt bedre

Ballerup Kommune har fra 2006 og til 2015 arbejdet efter et klimamål om at reducere CO2-udledningen med 25 procent. Det mål har Ballerup Kommune for længst nået. Det skyldes blandt andet et fald i CO2-emissionen i el og i fjernvarmen fra Vestforbrænding, men også et øget fokus på adfærden omkring brugen af ny teknologi, nye løsninger og en mere klimavenlig livsstil i arbejdslivet og i hverdagslivet.

Det er en stor succes for Ballerup Kommune at kunne vise udviklingen af forbruget. Og som følge af det, at udledningen af CO2 er reduceret med 50 procent. Det viser meget tydeligt, at de prioriteringer, som Ballerup Kommune har foretaget, har været til gavn for klimaet og for kommunens grønne image.

Det er tydeligt i årets regnskab, at ændring af vaner har en betydning for en mere klimavenlig livsstil og dermed en reduktion af CO2-udledningen, både hos borgere, ansatte i kommunen og i virksomheder.

Fra 2006 til 2015 er CO2-udledningen reduceret med 50 procent, det samlede elforbrug faldet med 12 procent, det samlede varmeforbrug faldet med 11 procent og fra 2008 til 2015 er det samlede vandforbrug faldet med fem procent.

Fremadrettet skal der formuleres nye mål for vand, økologiprocenten, madspil, energi-, transport- og affald/genbrugsområdet. Disse værdier vil blive forelagt senere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *