Vi har mistet en ildsjæl
mindeord Per Zafnes har i over 20 år været ansat som beboerrådgiver og aktivitets medarbejder i henholdsvis Eskebjerggård og Vængerne.

Per var ansat med løn fra både Ballerup Kommune og lokale boligselskaber og var i samarbejdet mellem kommune og beboere en sand brobygger.

Både beboere, boligselskaber og kommune har i begge boligområder med Pers indsats haft en stor kapacitet. Med sin ihærdige indsats og optimisme har han sammen med beboere og ansatte haft afgørende betydning for, at der er skabt gode aktivitetsmuligheder med stor beboerdeltagelse og velfungerende boligområder.

Personligt har jeg som kommunalt ansat arbejdet tæt sammen med Per de fleste af årene. Han var enestående. Udover sine store faglige kvalifikationer var han et meget varmt menneske, der virkelig brændte for sit arbejde.

Hans opgave var at være katalysator for aktivitet og trivsel i boligområderne. Han favnede meget bredt, forstod at tænke både på boligområdet som helhed samtidig med at han interesserede sig for det enkelte menneske og – hvis der var brug for det – tog hånd om den enkelte med indføling og engagement.

I samarbejdet med kommunen forstod Per, hvor vigtigt det er at trække på samme hammel og tænke i ressourcer. Samtidig var man ikke i tvivl om, at han var ”beboernes mand”. Per var en fighter, ikke mindst i forhold til dem som har svære kår. I mange år skaffede han eksempelvis år efter år fondsmidler, således at de, som ellers ikke havde råd, kunne komme på en uges ferieophold.

Pers kampgejst varede til det sidste. Selv alvorlig sygdom de seneste år satte ikke hans indsats ud af funktion.

Personligt føler jeg mig meget heldig, fordi Per har været min altid trofaste og gedigne samarbejdspartner, uden hvem Ballerup Kommune aldrig var nået så vidt i den bolig socale indsats. Per var et menneske, der gjorde en forskel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *