Venligboerne har fået en støtteforening
flygtning_4.jpg
Det er projekter som for eksempel flygtninge-nyttehaverne på Grantoftegaard, den nye forening ’Møllens Venner’ skal støtte økonomisk fremover. Foto: Flemming Schiller
integration Venligboerne på Møllen i Ballerup sætter mange aktiviteter i gang for kommunens flygtninge. Nu har de oprettet en forening, der kan støtte arbejdet økonomisk.

På Møllen på Gl. Rådhusvej i Ballerup har en gruppe frivillige venligboere, som de kalder sig, i det sidste års tid haft gang i en masse forskellige aktiviteter for de flygtninge, der ankommer til Ballerup Kommune.

Til at begynde med handlede det mest om at samle tøj, møbler og andet inventar ind til flygtningene, så man kunne hjælpe dem på plads i deres nye boliger. Men i løbet af det første år, venligboerne har holdt til på Møllen, har deres aktiviteter udvidet sig til at omfatte både café, cykelværksted og nyttehaver, som beskrevet i sidste uges avis.

Venligboerne har ofte stået i situationer, hvor de har haft brug for penge til deres mange projekter. Men man må ikke bare samle penge ind. Der er regler og love for den slags – ligesom de heller ikke har haft mulighed for at hjælpe flygtningene økonomisk, da dette i så fald ville blive modregnet i deres integrationsydelse.

»Vi er alle sammen frivillige og fuldstændig uorganiserede i venligboerne, så vi diskuterede længe frem og tilbage, hvordan vi dog kunne gøre noget. Først overvejede vi at oprette en fond, men det kunne ikke lade sig gøre. Så i stedet endte vi med at lave en forening,« fortæller Ole Simonsen, der er nyvalgt formand i foreningen, der har fået navnet ’Møllens Venner’.

Støtter flere ting

»Vi er en støtteforening til arbejdet på Møllen. Vi vil blandt andet støtte forskellige sociale aktiviteter – det kan være udflugter, fællesspisning eller forskellige former for selvhjælpsprojekter som for eksempel nyttehaverne,« forklarer Ole Simonsen og fortsætter:

»Men det kan også være støtte direkte til den enkelte. For eksempel ved at vi betaler for uddannelse eller kurser. Et AMU-kursus kan jo nemt koste flere tusinde kroner, og det har man ikke råd til når man er på integrationsydelse.«

Foreningen vil også indenfor den til enhver tid gældende lovgivning dække mindre omkostninger ved eventuelle familiesammenføringer, lyder det i formålsparagraffen, hvor det også understreges, at Møllens Venner, ligesom venligboerne, er politisk neutral.

Medlemmer af foreningen skal yde en aktiv indsats som venligboer i Ballerup Kommune, mens andre med sympati for arbejdet kan støtte økonomisk.

»Det er ikke et mål i sig selv at få mange medlemmer. Vi vil bare gerne have samlet så mange penge som muligt, som vi kan bruge til det gode arbejde,« siger Ole Simonsen, der dog meget gerne hører fra nye folk, som har lyst til at give et nap med på Møllen.

FAKTABOKS: Foreningen Møllens Venner

Bestyrelsen: Ole Simonsen (formand), Niels Gulbech-Eiruff (næstformand), Dimitra T. Lundsgaard (kasserer/sekretær), Jeannie Gulbech-Eiruff (bestyrelsesmedlem), Jens Kau (bestyrelsesmedlem), Lolan Marianne Ottesen (revisor 1), Mette Hedegaard (revisor 2) og Mohamed Derbel (revisorsuppleant).

Indmeldelse: Kan ske ved henvendelse til foreningens formand Ole Simonsen på mail: tolesims@hotmail.com eller kasserer Dimitra T. Lundsgaard på mail: dimitratl@msn.com.

Støtte: Man kan støtte foreningen økonomisk ved at indbetale et valgfrit beløb på deres konto i Danske Bank. Reg.nr.: 9570, kontonr.: 11943608.

Information: Læs mere på facebook, hvor man finder de lokale venligboere på siden ’Venligboerne – Ballerup-Skovlunde-Måløv’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *