Tyrkisk konflikt rammer elever i Ballerup
Privatskole-2.jpg
elevflugt Efter sommerferien er et stort antal elever fra Ballerup Privatskole taget ud. En anonym liste over ’terrorskoler’ er årsagen. 20 elever er allerede flyttet over i folkeskolen.

Kupforsøget og den efterfølgende konflikt i Tyrkiet er også nået til Ballerup. For i kølvandet på den dramatiske situation i Tyrkiet er en anonym liste over 14 privatskoler, deriblandt Ballerup Privatskole, blevet spredt via facebook.

Listen opfordrer forældre til at tage deres børn ud af skolerne fordi skolerne angiveligt sympatiserer med Fethullah Gülen, der beskyldes for at stå bag kupforsøget i Tyrkiet.

Listen florerer mellem tyrkiske forældre i Danmark og altså også i Ballerup og det har betydet, at Ballerup Privatskole i følge TV2 har mistet omkring 66 elever siden skoleårets start.

Skolerne bliver anklaget for at støtte Gülen og dermed være i opposition til præsident Erdogan, som har lukket en del skoler, der opfattes som støtter af Gülen.

Ikke politiske

På Ballerup Privatskole har man i flere medier afvist, at have nogen som helst politisk dagsorden og viceskoleleder Hasan Hüseyin har tidligere til TV2 sagt, at de fleste forældre gerne ville have beholdt deres børn på skolen, men at de har været under pres udefra.

De mange elever, der pludselig bliver trukket ud af privatskolen har også en betydning for resten af skolesystemet. I Ballerup har man indtil nu registreret 20 elever mere på Baltorpskolen, der er kommet direkte fra Ballerup Privatskole. Men selvom det er en del elever og der kan komme flere, så er der plads til dem.

Der er plads

»Overordnet set skal vi tage imod dem. Det har vi som kommune pligt til. Hvis eleverne bor i et givent skoledistrikt, så har vi som kommune pligt til at finde en plads til dem i folkeskolen. Eleverne skal fordeles på de distrikter, som de kommer fra. Der er altså kommet en del fra Ballerup Privatskole, men det er en opgave vi kan klare. Hvis der er udenbys elever, så kan de søge om at komme ind på en Ballerup-skole, men vi er ikke forpligtede til at finde en plads på en skole i Ballerup. Hvis der kommer rigtig mange elever, så kan vi i yderste konsekvens være nødsaget til at oprette en ekstra klasse, men det er ikke en situation, vi er i nu,« siger Peter Als (A), formand for Børne- og Skoleudvalget i Ballerup Kommune.

Ifølge direktør i skoleforvaltningen, Anne Vang, så er der indtil nu kommet 20 elever fra Ballerup Privatskole. De er alle kommet til Baltorpskolen.

»Vi har ni elever i 9. klasse, resten er fordelt på de andre klassetrin. Alle er, indtil videre, på Baltorpskolen. Vi er som kommune forpligtede til at finde en plads til de elever, der vælger folkeskolen og den plads har vi også i denne situation. Vi er glade for, at der er flere, som bruger den lokale folkeskole, uanset hvad årsagen er, og opgaven er at sørge for, at de får en god start,« siger Anne Vang.

Ballerup Bladet har flere gange forsøgt at få en kommentar fra ledelsen på Ballerup Privatskole, men de har ikke svaret på vores henvendelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *