Til kamp mod madspild
forretningsnyt Mindre madspild. Det er kernen i samarbejdet, som Føtex i Ballerup Centret har indgået med Wefood, der er Danmarks og Nordens første sociale supermarked.

Samarbejdet betyder, at overskudsvarer, som ikke kan sælges i Føtex i Ballerup, doneres til Wefood, der drives af Folkekirkens Nødhjælp. Overskuddet fra Wefood bruger Folkekirkens Nødhjælp til at bekæmpe sult blandt verdens fattigste.

»I hele Føtex arbejder vi målrettet med at undgå madspil, og vi har fra start hjulpet Wefood med at etablere sig. Vi er glade for, at vi nu har mulighed for at donere vores overskudsvarer fra lige netop vores varehus i Ballerup til supermarkedet, fortæller John Arrild, der er varehuschef i Føtex i Ballerup Centret.

Fra start var tre Føtex-varehuse på Amager med i ordningen – og de har i løbet af de sidste seks måneder sendt cirka 1.5 ton mad, som ellers bare skulle have været kasseret, videre til Weefood. Men nu er det så udbredt til flere – blandt andet Føtex i Ballerup Centret.

Weefood har indtil videre kun én butik, som ligger på Amager, men salget går så godt, at de allerede er i fuld gang med at sælge folkeaktier, så de kan åbne en butik mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *