Stejl sti bliver ikke lavet om
Anlæg Folk vil altid vælge den korteste vej, så den nye, stejle sti ved Lundegården forbliver som den er, lyder svaret fra udvalgsformanden.

I sidste uge skrev vi om den nyanlagte gangsti fra Lundegården op til busstoppestedet ved den nye Rema1000 på Skovvej.

Alice Thulsesen, som sidder i Ballerup Kommunes handicapråd, var meget kritisk og uforstående overfor, hvorfor kommunen havde valgt at lave så stejl en sti.

»Det der kan vi da ikke være bekendt. Det er alt for stejlt og folk med stok eller rollator kan da ikke komme op her. For slet ikke at tale om, når de skal ned igen. Og prøv lige at forestille dig til vinter, når her bliver glat. Så er den sti jo direkte livsfarlig – også for helt almindeligt gående mennesker,« sagde hun blandt andet i avisen.

Formanden for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann lovede at kigge nærmere på sagen og er nu vendt tilbage med en forklaring:

»Terrænforholdene ved busstoppestedet på Skovvej er på en måde, som umuliggør at anlægge en sti direkte til stoppestedet med en mindre hældning end den, der nu er anlagt. Der er således anlagt en skrå sti, der peger fra busstoppestedet frem mod krydset ved Digterparken og en lige og forholdsvis stejl sti, som ender ved indgangen til Lundegården,« forklarer hun.

Argumentet for overhovedet at anlægge stien, som ikke var en del af planen fra start, er ifølge udvalgsformanden, at folk altid vil vælge den korteste vej.

»Når vi anlagde den stejle lige sti, så var det i erkendelse af, at mange af passagererne til og fra busstoppestedet ville trampe en direkte sti til Lundegården, som ville blive meget glat og mudret i regnvejr,« siger Helle Tiedemann.

Hun erkender at den stejle sti ikke er optimal for ældre med rollator, gangbesværede og handicappede, som i stedet må gå en bue udenom og følge den lidt længere, men knap så stejle sti, som slår et sving op mod krydset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *