Mesteren af de farvede kugler
Billard-3.jpg
Koncentrationen lyser ud af Andreas Bønnelykke under EM i Albanien. Det endte med en bronzemedalje sammen med holdkammeraterne. Men han har sat sig flere mål. Foto: Privatfoto
Billard Andreas Bønnelykke fra Ballerup skiftede fodbolden ud med billardkugler. Nu har han vundet bronze ved EM i poolbillard.

Egentlig spillede Andreas Steen Bønnelykke fra Ballerup fodbold på et ganske højt niveau og trænede fire gange om ugen. Men på et tidspunkt måtte han vælge mellem sine to idrætspassioner, pool eller fodbold. Det blev de små pool-kugler der vandt og siden har han ikke set sig tilbage.

Det er netop kulmineret med en bronzemedalje ved europamesterskaberne i pool i Albanien, hvor Andreas og hans tre holdkammerater var oppe imod meget stærke modstandere og alligevel fik spillet sig til bronze.

»Det var egentlig mig, der kunne lide at spille billard og pool. Jeg spillede en del med børnene i den klub, hvor jeg arbejdede som pædagog. Derefter spillede jeg med mine tre drenge derhjemme og det fangede Andreas. Der gik et halvt år, så var jeg slået og siden har han virkelig været grebet af pool,« siger John Steen Pedersen, far til Andreas.

Hård træning

Andreas Bønnelykke spillede både individuelt og i hold, og imens det blev til den flotte bronzemedalje i holdkampen, så blev det også til ganske gode placeringer i individuelt spil, dog uden at komme i top tre. Selvom Andreas træner næsten dagligt og netop er begyndt i 9. klasse i elitesportsklassen på Hedegårdsskolen, så er pool en sportsgren, der har lidt svære vilkår i Danmark.

»Når drengene er til stævner som EM, er de oppe imod spillere fra Polen og Rusland, hvor man støtter pool på en helt anden måde. Det er drenge, som træner dagligt og hvor skolen er indrettet efter at de spiller. Det er meget professionelt, så på den baggrund er det rigtig flot, at de vinder bronze,« siger John Steen Pedersen.

Flere mål

Andreas har dog, som den professionelle sportsudøver han er, ikke tænkt sig at stille sig tilfreds med det flotte resultat ved EM. Der skal mere på CV’et.

»Hans mål er at blive danmarksmester inden han er 18 år og allerede næste år vil han gerne vinde individuelle medaljer. Så der er stadig mål at nå,« siger den stolte far, der introducerede sin søn til den ædle pool-sport og som siden fik baghjul og nu kan se med stolthed på en søn, der begynder at slæbe medaljer hjem til Ballerup og til sin klub i Herlev og som ikke har tænkt sig at stoppe foreløbig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *