Meningsfyldt beskæftigelse og borgertilfredshed
Debat Beskæftigelse er et emne som bliver diskuteret og debatteret jævnligt herhjemme hvilket er positivt – også fra et politisk perspektiv. Denne debat giver os alle en mulighed for at forholde os til gældende lovgivning, reformer og regler – eller sågar manglen på det samme.

I Ballerup står beskæftigelsesdagsorden ret højt og den seneste udvikling har bekræftet nødvendigheden af et erhvervs- og beskæftigelsesudvalg. Der er sket meget i løbet af de sidst 2,5 år på både det politiske og administrative niveau hvor Ballerup Jobcenter har fået større fokus, ansvar, prioriteringer og ikke mindst mandat til at sikre meningsfyldt beskæftigelse med de rammer og vilkår der nu engang er.

Vi er begyndt at høste frugterne af ovennævnte, men vi er langtfra færdige! Ledigheden er faldet markant og er nu på blot 4,1 procent, borgere på kontanthjælp er reduceret modsat resten af landet og ungdomsledigheden er også stabilt faldende – alle gode tegn på udvikling og korrekt politisk prioritering.

Vi ved dog også, at der er områder, hvor vi endnu ikke har knækket koden, og det er vores mål at finde bæredygtige løsninger på dette også. Her kan jeg blandt andet nævne sygedagpengeområdet. Her har vi initieret en del nye tiltag, som vi håber at høste frugterne af i den nærmeste fremtid.

Vores interne som eksterne beskæftigelsestilbud bliver systematisk evalueret ud fra kriterierne ”progression, kvalitet, effektivitet og pris”. Dog vil vi også i dialog med vores borgere for at høre om deres oplevelse af de tilbud de bliver sendt til, hvorfor borgertilfredshedsundersøgelser vil fylde mere fremadrettet.

Det er vigtigt for os som politikere at høre, hvordan vores borgeres møde med det offentlige opfattes, således at vi kan tilpasse og udvikle disse tilbud til gavn for både borgere og kommune. I det regi er vi altid åbne overfor feedback og har i den forbindelse modtaget adskillige henvendelser, som vi løbende forholder os til.

1 kommentar om “Meningsfyldt beskæftigelse og borgertilfredshed”

 1. F. Lundquist siger:

  Nu er tal jo noget man kan fifle med, og det er i rigtig gode til her i Kommunen,

  I sær når man skal have noget positiv ud til befolkningen, og som et ordsprog siger, den der ikke lyver, er en dobbelt løgn.

  Hvor er folk henne, nå ja de er rykket over i en anden kasse, så tæller de ikke med.

  Du skriver i har større fokus på ansvar og prioriteringer, Prioriteringer kan jeg give dig ret i, det handler nemlig om at folk ikke skal i job så de kan blive selvforsørgende, så det har du ret i.

  Og med hensyn til rammer og vilkår, må som udgangspunkt betegnes som nogle der er afsat af Ballerup Kommune.

  Og borgerundersøgelser son den i foretager, kan ikke betegnes som værende retningsgivende, da man ved på forhånd hvem der melder tilbage,

  Jeg vil betegne dit oplæg, som direkte misvisende, og ude at trit med den virkelige verden.

  Vi har jo talt sammen tidligere, og jeg må sige du taler med to tunger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *