Legehjul.dk nomineret til bedste børneapp
Legehjul-8-copy.jpg
Familien Molbæk/Nørgaard er begyndt at rejse rundt i landet og vise deres app og alle de gode lege frem. Foto: Lars Sørensen
pris For to år siden sendte en familie fra Måløv deres helt egen legeapp på markedet. Nu er den nomineret til Børn i Byens pris i kategorien ’Bedste børneapp’.

Der blev jublet højt og længe i lejligheden hjemme på Østerhøjvej, da en mail fra det meget populære familiesite Børn i Byen tikkede ind i familien Molbæk/Nørgaards mailboks i sidste uge. I mailen fik familien at vide, at deres hjertebarn, legeappen Legehjul.dk, var blandt de fem nominerede til årets pris i kategorien ’bedste børneapp’.

»Vi har nærmest ikke kunnet få armene, ned siden vi fik mailen. Vi er meget glade, overraskede og beærede over at være nomineret til prisen,« fortæller Kim Nørgaard, som vi har fanget på mobiltelefonen fra familiens campingvogn i Ganløse.

Familieprojekt

Kim og Manja har sammen med deres tre børn Iben, Anika og Kalle lagt liv og sjæl i Legehjul.dk, som er et rigtigt familieprojekt. De har selv fundet på idéen til appen, som kort fortalt er et virtuelt lykkehjul med forskellige lege på. Man drejer hjulet med et tryk på skærmen og så lander pilen på den leg, men så skal lege.

Til hver leg hører en lille instruktionsvideo, hvor familien – med god hjælp fra venner og naboerne i Østerhøjområdet – viser, hvordan legen skal leges.

Siden de lancerede Legehjul.dk er dens popularitet vokset og vokset. Kim kan ikke huske de præcise tal for Android, men i Appstore har den lige rundet 3000 enheder, som har downloadet appen.

»Når man så tænker på, at der for hver download er en hel familie eller i hvert fald flere personer, der gør brug af appen, så er det jo lige pludselig rigtig mange mennesker vi kommer ud til,« siger Kim.

Flere skoler og institutioner bruger også Legehjul.dk som inspiration til at få nye lege ind i frikvartererne. Og Kim fortæller, at han netop har været til møde for anden gang med Ballerup Kommune, som også har vist interesse for legeappen.

Kommer nye lege

Legehjul.dk udvikler sig hele tiden, så der kommer flere og flere lege på. Da Måløvfamilien lancerede den, var der 14 lege. I dag er den oppe på 30, men det stopper ikke her.

»Vi har allerede lavet tyve mere. De ér filmet og speaket, så de er også snart på vej i appen,« fortæller Kim.

Flere af legene kommer fra de brugere, der allerede nu har godt gang i legene med Legehjul.dk.

»Vi har sådan en funktion i appen der hedder ’Del din leg’, hvor vi får idéer ind fra brugerne. Og så er hele vores venne- og bekendtskabskreds også gode til at tippe os, hvis de ser eller hører om en god leg,« fortæller Manja, der er på medhør på telefonen fra campingpladsen.

Leger i hele landet

I det forløbne år har familien også brugt mere tid på at rejse rundt i landet og vise Legehjul.dk frem.

»Det startede egentlig med at vi var med til Herlev Festuge sidste år. Så blev vi også inviteret med til Mørkhøj Byfest, vi har været tre dage på Vig Festival, vi var til cykelmesse i København og med FDF på landslejr,« remser Kim op.

De hygger sig med at komme rundt og vise deres app frem – og udbrede budskabet om at få mere leg ind i hverdagen.

»Vores drivkraft er, at vi virkelig godt kan lide, det vi laver – at vi selv synes, det er rigtig sjovt at lege,« siger Kim.

Hård konkurrence

I den kategori, de er nomineret i, er de oppe mod nogle hårde konkurrenter, så det bliver ikke nemt at løbe med prisen. Feltet består udover Legehjul.dk også af apps fra DR Ramasjang, Lego, Reshopper og PlayMapr.

Man kan læse mere og sætte sin stemme på appen Legehjul.dk eller én af de andre nominerede på hjemmesiden www.boernibyen.dk. Det er udelukkende besøgende på hjemmesiden der afgør, hvem der i sidste ende løber med prisen. Der kan stemmes frem til den 3. november, og vinderen kåres ti dage senere, når Børn i Byen holder prisfest i Rundetårn.

»Uanset hvordan det går, så skal vi i hvert fald til fest i Rundetårn den 13. november, og det glæder vi os rigtig meget til,« siger Kim.

Legehjul-(7)-copy

Foto: Lars Sørensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *