Flere studerende på DTU
DTU-Ballerup-COLOURBOX-copy.jpg
DTU Ballerup Campus gør plads til endnu flere studerende på diplomuddannelserne i år. Foto: Colourbox
uddannelsen Der er fremgang i optaget på DTU, som i år har tilbudt hele 2.182 unge en studieplads på en af universitetets 33 uddannelser. Det svarer til en fremgang på syv procent - eller 147 studerende - flere end sidste år.

De studerende fordeler sig med 1.041 på professionsbacheloruddannelsen til diplomingeniør, som ligger i Ballerup og 1.141 på bacheloruddannelsen til civilingeniør.

Universitetet har skabt plads til de 147 flere studerende både ved at oprette nye uddannelser og ved at udvide kapaciteten på de mest populære studieretninger.

»Vi vil virkelig gerne undgå at afvise stærke ansøgere, og derfor sprænger vi rammen så meget, vi kan,« siger dekan for bacheloruddannelserne og studiemiljøet på DTU, Martin Vigild.
DTU har i år modtaget i alt 7.583 ansøgninger, hvoraf 2.816 var førsteprioritetsansøgninger. På grund af det store antal ansøgere har samtlige uddannelsesretninger – på nær ’Trafik og transport’ på diplomingeniøruddannelsen – fuldt optag.

Blandt de uddannelsesretninger med den største søgning, og dermed mest populære, er bachelorretningen ’General Engineering’, og diplomingeniørretningerne ’Byggeri og Infrastruktur’ samt ’Maskinteknik’.

Alle de nye studerende på DTU bliver budt velkommen fredag den 19. august. Ugen efter står den på rusture, inden de er klar til første undervisningsdag mandag den 29. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *