En stor sæson venter for biografen
jan_boye_2.jpg
Jan Boye er klar til en stor sæson i Baltoppen Bio. Der kommer masser af nye oplevelser i den lokale biograf, der vil favne helt nye målgrupper og tilbud. Foto: Flemming Schiller
interview Alle kunstneriske sejl er sat til i den kommende sæson for Baltoppen Bio, der kan fejre 25 års jubilæum på adressen i år.

Det er faktisk 25 år siden i år, at Baltoppen Bio flyttede ind på den nuværende adresse. Så selvom biografen faktisk har eksisteret før, er det den nuværende placering, som de fleste Ballerup-borgere kan forholde sig til.

Derfor er den kommende sæson også noget specielt. Det ved biografdirektør Jan Boye Thomsen, der har sat rigtig mange ting i søen for at brede den kunstneriske palet ud og favne endnu flere af kommunens borgere med en række gode tilbud, der ikke kun handler om at vise de nyeste premierefilm og blockbustere.

»Denne sæson er jo lidt speciel, så det skal være en sæson med maner. Derfor er der sat gang i rigtig meget, der handler om kultur. Vi viser naturligvis de nyeste film i hyggelige omgivelser til favorable priser. Det er vores kerne og den er den samme. Det har været et godt år i år for filmbranchen og vi kan også mærke, at der er en del gode film, som folk gerne vil se. Men vi vil gerne brede kulturen ud til endnu flere,« siger Jan Boye, der holder biografen endnu mere åbent end sædvanligt fra den 29. august.

Tidligt åben

Der vil biografsalen åbne allerede klokken 12 på hverdage, så endnu flere kan opleve film, hvor de skal opleves, nemlig i biografen.

»Der vil være en række tilbud på billetter, popcorn og mange af de andre ting, som hører sig til en tur i biografen. Vi tror på, at biografen skal være tilgængelige for endnu flere også på tidspunkter, hvor det normalt er lukket land,« siger Jan Boye, som har fået gang i et samarbejde med Ballerup Centret.

Her vil kunderne snart kunne møde biografdirektøren på Torvet i centret, hvor han vil stå og snakke med folk. Man kan tale om film og om de mange tilbud, som biografen har og desuden kan man også bestille billetter til kommende forestillinger.

»Vi skal møde vores kunder og gøre os synlige i byen fremover,« siger Jan Boye.

Verdenskunst på lærred

I det hele taget vil Baltoppen Bio gerne profilere andre måder at være sammen om oplevelser på og trække andre oplevelser ind i biografen.

Det betyder blandt andet, at man satser stort på kunstbio. Det er totaloplevelser på det store lærred, med en række af de allerstørste kulturelle oplevelser som opera og klassiske koncerter, næsten direkte transmitteret på stort lærred og med stor lyd.

»Det er en måde at udvide indholdet i en biograf på. Vi har opera, ballet, teater og kunst og det er de allerstørste forestillinger, som er optaget og vises få dage senere på vores lærred. Det er et alternativ til at tage i Operaen og i teatret, men stadig at få den næsten autentiske oplevelse og så endda opleve forestillinger i verdensklasse. Det er en ny målgruppe, der hver søndag i hele sæsonen kan komme ind til en stor og helt ny oplevelse i den lokale biograf. Det er simpelthen orkesterplads til første klasses kulturelle forestillinger fra hele verden,« siger Jan Boye, der venter sig meget af den store kulturelle satsning, der i år har fået et ekstra kvalitetsgear op. Blandt andet med en julekoncert med André Rieu på det store lærred.

Mere for pengene

Men trods store kulturelle tiltag, så er der stadig plads til alle de lokale populære arrangementer, som mange benytter sig af. Babybio, Middag og Film, seniorbio, billigbio, filmklub og mange andre ting. Altsammen ting, der gør den lokale biograf til et kulturelt kraftcentrum.

»Vi har 200 titler igennem om året, når alt er talt med. Vi er en lille biograf med et stort og bredt indhold, hvor man får mere for pengene i hyggelige omgivelser. Der er andre biografer, der gør sig til med liggestole og den slags og det er meget flot. Men vi har et meget bredt udvalg og det skal de lokale da benytte sig af. Selv kaffen har vi opgraderet i år,« griner Jan Boye, som venter sig meget af den nye sæson i den lokale biograf med de store og mangeartede oplevelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *