Det handler om kommunal velfærd
Debat Alment eller privat byggeri er sommerens debatemne nummer et, hvilket er fint. Det er et vigtigt emne, men debatten har ikke rigtigt berørt essensen af spørgsmålet, nemlig hvorfor.

Det bliver alt for hurtigt til et spørgsmål om følelser, altså for eller imod det ene eller det andet.

Det er ærgerligt, for følelser har intet med det at gøre. Det handler derimod om kommunal velfærd. Det vil sige fundamentet hvorpå den kommunale velfærd er bygget, og det fundament er skrøbeligt. Hvert år bliver det nedbrudt, et stykke af gangen, når der spares på det kommunale budget.

Borgmesteren giver raskvæk alt og alle skylden, men bruger ikke mange sekunder på at skue indad. For faktuelt er årsagen, at vi har for få der bidrager i forhold til dem som ikke gør. Det er trist, men ikke umuligt at gøre noget ved, altså hvis man anerkender udfordringen.

For udfordringen er at tiltrække flere økonomisk ressourcestærke borgere til kommunen, for det er den eneste måde, vi aktivt kan ændre vores kommunale økonomi i en positiv retning.

Simpelt sagt handler det om at få flere til at lægge flere penge i kommunekassen, og lige præcis her kommer spørgsmålet om alment versus privat byggeri ind i billedet.

Alle ved, at vi har rigtig mange virksomheder i kommunen, men problemet er, at det er for få af medarbejderne i disse virksomheder, der bor her i kommunen. Det skal vi lave om på, men faktum er bare, at det boligudbud vi har, ikke kan få disse medarbejdere til at bosætte sig.

Derfor står vi i Det Konservative Folkeparti så fast i denne sag.

Modsat borgmesteren og kommunens herskende flertal, så er vi villige til at gøre noget, sådan så vi ikke sparer os selv ihjel, for det er det, man er i gang med. Hvis i tvivl, så spørg derude på plejecentrene, skolerne, specialtilbudene, børnehusene, hos alle der knokler for kommunen derude. Bolig-sammensætningen handler om kommunal velfærd og det er vigtigt at have det for øje.

1 kommentar om “Det handler om kommunal velfærd”

 1. Mette Hedegaard siger:

  Hej Nartin Jonassen
  Når jeg diskuterer boliger alment/privat, så argumenterer og diskuterer jeg ikke ud fra en følelses- dagsorden, ligesom jeg heller ikke vil have siddende på mig, at grunden til jeg mener noget andet end andre, er fordi jeg ikke vil “kigge indad”.
  Det her handler ganske rigtigt om meget mere og andet end følelser. Du slår to streger under, at det er den kommunale velfærd det handler om- underforstået hvor mange mennesker med god økonomi kan vi få ind i vores kommune, for at kunne nyde gavn af skatterne fra disse indtægter.

  Mit perspektiv er et andet: Alle mennesker har ret til en bolig. De almene boliger sikrer en bredere sammensætning af befolkningen end de private villaer. Jeg synes at Ballerup fremover skal være en mangfoldig by, hvor fællesskaber kan trives på tværs.
  Jeg er ikke enig i, at det kun skal handle om at få rige folk til, for at malke dem for deres skattekroner.
  De problemer vi har med økonomien i Ballerup har man også i mange andre kommuner, og de skyldes i større og større omfang, forfejlet indgriben fra statens side i de kommunale budgetter og prioriteringer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *