Det grønne lyn fra Smørum
Historic-Race-Bellahøj-2016-10-copy.jpg
Den grønne Ford Mustang fra ’65 måtte have ny benzintank efter et mindre uheld i pitten.Jan Erik Lylloff fra Smørum (tv.) kunne derefter sætte sig bag rettet til sidste og afgørende heat ved Copenhagen Historic Grand Prix, hvor han sluttede på en flot fjerdeplads i sin klasse. Foto: Privatfoto
motor I weekenden var der igen historisk race i Bellahøj, og igen i år deltog Jan Erik Lylloff fra Smørum i sin Ford Mustang fra ’65.

Copenhagen Historic Grand Prix blev igen en succes med mange besøgende og masser af flotte racerløb. Jan Lyllof deltog i klassen over 1300 ccm biler fra før 1973 – og han gav de fleste baghjul, men skulle først så grueligt meget igennem.

Lørdag startede han bagest som nummer 28 og kørte sig op som nummer 12. Der var to heats om søndagen hvoraf kun det tredje var tællende for hele konkurrencen. Altså kunne man godt betragte heat nummer som et slags træningsheat, men selvfølgelig med de vigtige startplaceringer som en afgørende faktor.

Med startnummer 12 ved anden heat var der stadig et stykke vej op, hvis Jan ville være med i toppen. Det ville han, så han indledte en hæsblæsende kamp for at komme fremad. Han kørte sig helt op på andenpladsen, men måtte se sig overhalet på sidste omgang af en godt kørende Ford Escort, der dermed henviste Jan til tredjepladsen.

Inden dagens sidste heat, nåede Jan og hans team lige, at skifte benzintanken, da den var blevet læk efter et lille uheld i pitten.

Dagens afgørende heat blev en intens affære hvor Jans grønne Mustang og Martin Borch-Christensen i en rød Camaro lå med få centimeters afstand i stort set hele løbet og kæmpede om løbets tredjeplads.

Desværre måtte Jan se sig slået på målstregen og endte weekenden som nummer fire i sin klasse, men han havde haft en fantastisk weekend så han var glad og en smule træt.

I næste uge kører han bakkeløb i Vejle, og senere på måneden skal han en tur til Padborg.

Historic-Race-Bellahøj-2016-(1)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(2)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(3)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(4)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(7)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(8)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(12)-copy Historic-Race-Bellahøj-2016-(14)-copy

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *