Danmark rundt på cykel for børn i sorg
team_giv_håb_20.jpg
Høj sol, store smil og gode ben foran Ballerup Rådhus, da velgørenhedscykelholdet Team Giv Håb tog hul på deres Danmarkstur, hvor tre hold cykler landet rundt i en uge for at samle penge ind til foreningen ’Børn, Unge & Sorg’. Foto: Flemming Schiller
velgørenhed I sidste uge tog Team Giv Håb hul på deres Danmarkstur. Første etape begyndte i Ballerup og forude lå en uge med cirka 1100 kilometer i pedalerne.

Der var ren Tour de France-stemning ved Ballerup Rådhus mandag morgen i sidste uge. Det vrimlede med cyklister på toptunede racercykler, klar til at trille ud på de danske landeveje i den gode sags tjeneste.

Billedgalleri: Billeder fra starten i Ballerup

Det var velgørenhedscykelholdet ’Team Giv Håb’, der havde valgt Ballerup som startby for deres store Danmarkstur, hvor tre hold i en uge cykler landet rundt for at samle penge ind til foreningen Børn, Unge & Sorg, der hjælper med gratis psykologsamtaler til børn og unge i sorg efter for eksempel alvorlig sygdom eller død i nærmeste familie.

På holdet var blandt andre 25-årige Laura Roemer, der ligesom flere af de andre deltagere selv har oplevet sorgen tæt på og fået hjælp af foreningen:

»For fire år siden fik min mor konstateret kræft. I dag tyder alt heldigvis på at hun kan leve mange år endnu, men det har været en hård tid. Jeg fik hjælp hos Børn, Unge & Sorg, der har hjulpet mig op på hesten igen. Derfor vil jeg gerne med min cykel være med til at sprede budskabet, om det helt fantastiske tilbud som Børn, Unge og Sorg er,« siger Laura Roemer.

Første stop Samsø

Team Giv Håb har to hold i Odense og ét i København – i alt 80 cykelryttere, der tager mellem 850 og 1100 kilometer i pedalerne i en uge af deres sommerferie.

Københavnerholdet med 32 deltagere, som lagde fra kaj i Ballerup mandag i sidste uge satte kursen mod Kalundborg, hvor de skulle med færgen til Samsø, der var første dags destination.

Derefter fulgte et par dage i det jyske, inden de hjulede hjemad over Fyn og sluttede på Frederiksberg søndag den 31. juli, hvor de sammen med de to andre hold kørte opløbsstrækningen ved Post Danmark Rundt som afslutning på deres lange tur.

Med på de første kilometer af turen fra Ballerup var også borgmester Jesper Würtzen, der gerne ville støtte den gode sag. Han fulgte holdet til kommunegrænsen, hvor han vinkede farvel og ønskede de 32 velgørenhedscyklister god tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *