Bridge hjalp Bjørn videre
ny-3.jpg
»Man bliver klogere for hver gang, man spiller. Det er sjovt at spille med forskellige mennesker, og man er jo ikke forpligtet ud over sine evner,« siger Bjørn Olander om kortspillet bridge. Foto: Privatfoto
Fællesskab Efter at have mistet sin kone blev Bjørn Olander opfordret til at komme ud og finde nye fællesskaber. Det gjorde han blandt andet i den lokale bridgeklub.

Bjørn Olander ligner ikke en mand på over 80 år. Måske er en del af forklaringen, at han i mange år har været morgenbader. Klokken 6.30 hver morgen mødes de i East Killbride Badet, en flok morgenfriske mænd.

Bjørn mistede for to år siden sin kone efter meget kort tids sygdom. De mødtes som unge og var altså sammen i det meste af et langt liv. Ganske kort tid efter Bjørns kones død fik han klar besked:

»Min datter sagde, at jeg ikke skulle sidde og glo ind i væggen! Og en af morgenbader-vennerne fulgte op og sagde ’Bjørn, du skal spille bridge’. I forvejen blev der talt en del bridge til morgenbadningen, så det var ikke nyt for mig,« fortæller han.

»14 dage efter var jeg til min første kursusdag for begyndere i Ballerup Bridge Club. Det blev jeg meget glad for, nu har jeg gået der i to år, og jeg har ikke snydt en eneste onsdag,« tilføjer han.

Spillede med damerne

25 onsdagsaftener i vinterhalvåret og med lidt lektier fra gang til gang:

»Det er håbløst, hvis man ikke kan grundreglerne, men nu er det terpet ind,« siger Bjørn Olander, der fik sin ilddåb som bridgespiller som afløser på et plejehjem i Måløv:

»Jeg spillede med nogle søde ældre damer, som var meget bedre end mig. Men de tog det pænt,« fortæller han.

Siden da er det blevet til en del kortspil i bridgeklubber og på plejehjem, og nu går det fint.

»Man bliver klogere for hver gang, man spiller. Det er sjovt at spille med forskellige mennesker, og man er jo ikke forpligtet ud over sine evner,« siger Bjørn, der også har prøvet kræfter med de stærkeste og mest garvede spillere ved juleafslutningerne i Ballerup Bridge Club.

»Det gik fint. Det er det dejlige ved det, at man gør det så godt man kan – så kan man ikke forlange mere,« tilføjer han.

Og fremtidsplanerne? Bjørn melder sig til Ballerup Bridge Clubs kursus for fortsættere, som begynder til september.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *