Borgerne storklikker sig til jobmøder
selvbetjening Blot få måneder efter, at Jobcenter Ballerup indførte selvbetjening for udvalgte borgere, har langt størstedelen taget det til sig.

Det er få måneder siden, at Jobcenter Ballerup som en del af en landsdækkende strategi, indførte onlinebooking for 1000 udvalgte borgere. Det betød, at de selv kunne booke møder på Jobcenter Ballerup og selv vælge dag og hvilken konsulent, de vil tale med.

Det viste sig at være en stor succes. Af de borgere, som har mulighed for at booke og vælge online, har mere end 90 procent valgt at benytte sig af det nye bookingsystem.

Det er ikke bare et højt tal. Det er faktisk det højeste tal i landet. Det siger Ina Stevenius Ringsdal, arbejdsmarkedschef i Ballerup Kommune.

»Vores onlinebooking er i den grad blevet en succes. Over 90 procent af de borgere, der har muligheden for at booke online, gør det. Det betyder, at vi er den kommune i landet, der har flest borgere, som bruger den digitale selvbetjening. Vores brugere opfatter det som en stor frihed, at de selv kan vælge deres sagsbehandler og at de selv kan vælge tidspunkter, hvis det kan lade sig gøre naturligvis. Det handler om selvbestemmelse, men det er også vigtigt, at der er en kemi mellem borgeren og den enkelte sagsbehandler. Derfor tror jeg, at så mange har taget det til sig,« forklarer hun.

Faldende ledighed

Hun fortæller samtidig, at ledigheden i Ballerup er faldende og at den i øjeblikket falder mere end i andre kommuner.

»Der er en generel fremgang i samfundet. Det smitter også af på os, det er klart. Men der er også tale om, at vores strategi med en mere direkte kontakt mellem jobcenter og virksomheder, ser ud til at virke. Det er ikke kun blandt de arbejdsmarkedsparate, der stadig har arbejdsmarkedet tæt inde på livet, at vi ser et fald i ledigheden. Det er den gruppe, der oftest kommer hurtigt i arbejde igen i forvejen. Vi ser også flere fra de grupper, der normalt har svært ved at få fodfæste, at de får jobs. Så det er opmuntrende,« siger Ina Stevenius Ringsdal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *