Ballerups skoler skal sætte ’’bløde’’ mål
Debat Samtlige medier beskæftiger sig i disse dage med skoleforhold. Årets kioskbasker har temaet: elevernes trivsel - og godt for det

Det er nu gået op for rigtig mange, at den meget voldsomme fokusering på de faglige resultater ikke kan stå alene, og at børnenes og de unges trivsel netop er en forudsætning for en god læring.

Børn og unge, der går glade i skole hver dag, klarer sig fagligt og socialt bedst. Det er en dokumenteret kendsgerning, så der er al mulig grund til at have fokus på trivslen på den enkelte skole og i den enkelte klasse.

Alle landets skoler gennemfører denne årlige trivselsmåling, og der er i følge undersøgelsen absolut plads til forbedringer – også på skolerne i Ballerup Kommune.
I Børne og Skoleudvalget har vi de seneste år haft fokus på især at forbedre det faglige niveau.

Elevernes trivsel har bestemt ikke været glemt, men der har her mere været fokus på at forbedre de fysiske rammer som for eksempel toiletforhold og indeklima.

Nu er det besluttet, at skolerne i løbet af efteråret skal udarbejde » bløde« mål, hvor blandt andet sociale færdigheder og trivsel vil indgå.

Mon ikke vi kommer til at høre en del om den proces, hvor også elever og forældres aktivt vil deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *