Analysen er god nok, men…
debat I seneste nummer af Ballerup Bladet fortsætter både Per Mortensen og Helle Tiedemann fra Socialdemokraterne den boligpolitiske debat.

Jeg kender mine socialdemokratiske kollegaer godt nok til at vide, at hensigten er god nok. Jeg tror på, at S ønsker flere almene boliger. Per Mortensens analyse af, at det er en form for ’’elitetankegang’’, der er på spil, er sådan set også helt rigtig i mine øjne.

Men, når nu viljen og analysen er på plads, hvordan kan så netop Socialdemokraterne sammen med de borgerlige i kommunen, vedtage en såkaldt ’Ballerup Aftale’, som giver de rigeste borgere og borgere med job fortrinsret til de billigste boliger?

Når Socialdemokraterne hvæser af Venstre og Konservative, så er det nok værd at huske på, at det netop er de tre partier – sammen med Dansk Folkeparti – der har sat kvoter for, hvor mange pensionister, arbejdsløse, handicappede og så videre, der kan anvises til en boligafdeling (velvidende at de fleste boligafdelinger allerede nu, ligger over kvoten).

Det kan kun betyde at man politisk forventer en naturlig gradvis udskiftning i beboersammensætningen.

Så når Per Mortensen taler om, at Socialdemokraterne tager et socialt ansvar, så betyder det i dette tilfælde, at det bliver sværere og sværere at få anvist en lejlighed.

3 kommentarer om “Analysen er god nok, men…”

 1. Poul E. Pedersen siger:

  Kære Mette Hedegaard (Ø)

  Vil Du ikke konkretisere hvordan de rigeste borgere har fortrinsret til de billigste boliger. ??

 2. Jens Wenzel Andreasen siger:

  I og med at de fattigste, dem uden arbejde og på forskellige former for overførselsindkomst, kommer bagest i køen, jf. Ballerup kommunes anvisningsaftale, og udlejningsaftalen med de almene boligselskaber.

 3. Daniel Thillerup siger:

  Jeg undre mig over, Hvordan kommunerne kan få lov, Til at lave deres egne regler.
  Når det nu gælder boliganvisning via kommunen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *