11 nationaliteter på scenen i Ballerup
Afro_Cosmopolite_Thespians_14.jpg
Et lille udpluk af de mange medvirkende i forestillingen ’The Merchant of Copenhagen’, som spiller i denne uge på Baltoppen LIVE. Yderst til højre står instruktør George Mungai, som er ACT har headhuntet fra Kenya. Foto: Flemming Schiller
teater I denne uge lægger Baltoppen LIVE scene til det multietniske teaterkompagni ACT og deres moderne Københavnerudgave af en gammel Shakespeare-klassiker.

Alle tænkelige variationer af hudfarver og accenter er samlet på scenen i Baltoppen LIVE fra onsdag til søndag i denne uge, hvor det multietniske teaterkompagni ACT, Afro Cosmopolite Thespians, under ledelse af den kenyanske instruktør George Mungai spiller Shakespeare anno 2016.

Fotogalleri: Billeder fra vores besøg

De 19 medvirkende i forestillingen repræsenterer 11 forskellige nationaliteter. De bor alle i Danmark i dag men har rødder i alt fra Pakistan til Canada over Sydafrika og Haiti. Og den kunstneriske leder i ACT, Michael Omoke, bor lige her i Ballerup.

»Det er smukt at arbejde sammen med så mange forskellige mennesker. Selvom vi alle sammen bor her i Danmark normalt, er vi jo meget forskellige. Vi har mange forskellige meninger og skal lære at kommunikere sammen alle sammen,« siger Michael, der stadig har lidt svært ved det danske og slår over i engelsk, som også er sproget på scenen.

Kun i Ballerup

Michael Omoke forklarer, at forestillingen, som de indtil videre kun spiller på Baltoppen LIVE, er en moderne nyfortolkning af Shakespeares Købmanden fra Venedig. Det er instruktør George Mungai, der i hjemlandet Kenya har nydt stor succes med at fortolke Shakespeares komedier i nutidige kontekster, som også har sagt ja tak til en tur til Danmark for at skabe en forestilling sammen med ACT.

Afro_Cosmopolite_Thespians_9

Michael Omoke fra Ballerup er kunstnerisk leder i ACT. Foto: Flemming Schiller

Det er blevet til ’The Merchant of Copenhagen’, som kan ses hele seks gange i Ballerup i løbet af de kommende dage.

Michael Omoke håber, at de får mulighed for at spille stykket endnu flere steder, men da langt de fleste teatre allerede er booket år ud i fremtiden, er det i første omgang kun hjembyen Ballerup, der kommer til at nyde godt af ACT og George Mungais store arbejde.

Skrevet til scenen

George Mungai har været i København i nogle uger, og trives i den danske hovedstad, som er noget ganske andet end Nairobi i Kenya, hvor han normalt bor.

»Her kan man gå og tænke samtidig. Det kan man ikke i Nairobi,« griner han.

Han nyder arbejdet med forestillingen, som han har skabt helt specielt til ACT.

»Jeg har taget udgangspunkt i Shakespeares Købmanden fra Venedig, men jeg har flyttet historien til København år 2016. Så handlingen og stilen er ført op til i dag, men vi har beholdt den originale tekst. Shakespeare er tidsløs og hans tekster er skrevet til at blive fremført på en scene, så jeg er sikker på at alle vil nyde det – også i denne version,« fortæller George Mungai.

Afro_Cosmopolite_Thespians_15

Instruktør George Mungai er headhuntet fra Kenya til opgaven. Foto: Flemming Schiller

Han sætter selv stor pris på det multikulturelle twist, som ACT tilfører forestillingen.

»Det er interessant at høre Shakespeare fremført med så mange forskellige accenter. Alle karakterer kan spilles på forskellige måder, og jeg lægger stor vægt på, at det er figuren der tilpasses skuespilleren og ikke omvendt,« fortæller han.

Man kan se ’The Merchant of Copenhagen’ i Baltoppen LIVE fra onsdag 24. august og ugen ud.

 

Faktaboks: The Merchant of Copenhagen

Forlægget er Købmanden fra Venedig.

Plottet er Shakespeares originale romantiske komedie-tragedie om bejlende kærlighed, kynisk selviscenesættelse, kortfristede lån med ét pund frisk menneskekød som garanti, psykologisk pakket ind i antisemitiske undertoner.

Miljøet indeholder olieeventyr og miljøkatastrofer i Afrika, risikable investeringer i Stein Baggeragtige IT-firmaer og andre genkendelige træk fra nutidens nyhedskarrusel.

Forestillingen spiller i Baltoppen LIVE hver dag klokken 20 fra onsdag den 24. august til søndag den 28. august samt torsdag den 25. august klokken 10,

Forestillingen foregår på engelsk. Den varer virke 90 minutter med pause., og der er gratis aftertalk i caféen efter forestillingen.

Kilde: www.baltoppenlive.dk.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *