Troldmænd, orker og drabelig kamp i skoven
rollespil_30.jpg
Forvandlingen fra fredelig Ballerup-knægt til farlig og frygtløs kriger kom hurtigt. Når Dragonfactory giver los for sommeraktiviteterne og skaber eventyret, så leger alle med. Foto: Flemming Schiller.
Sjov kamp Endnu en gang måtte de gode kræfter forene sig og tage kampen op mod den onde troldmand, der midt i sommerferien indtog skovene omkring Ballerup.

De onde kræfter med troldmanden med den gule fjer i spidsen, er igen på spil. Sammen med en flok fra de onde afkroge af verden nærmer han sig den lille by Arnheim i landet Wisperheim.

Landet ligger betænkeligt tæt på Ballerup og derfor må en flok brave krigere, bestående af elver, orker, pirater og røvere gå imod troldmanden og hans skumle kumpaner for at tage kampen op og finde ud af, hvad de har for, og hvorfor de er kommet.

I skovene mødte krigerne så med deres modstandere og det blev, ganske som ventet, en drabelig kamp, hvor sværd, økser og spyd splintrede skjolde og hidsige kampråb gjaldede mellem de grønne træer og kamppladsen efterhånden blev fyldt med ivrigt kæmpende og faldne væsner.

Nogle så farligere ud end andre, men alle var de optændt af den gejst, der skal til, når en mægtig fjende nærmer sig.

Kun for sjov

Det lyder meget dramatisk og det var det også. Men heldigvis var det hele kun for sjov.

Sværdene og økserne var bløde og troldmanden samt hans onde følgesvende var bare udklædte mennesker, der alle var en del af Dragonfactorys sommerferierollespil.

Men sjovt var det og de mange udklædte børn i alderen otte til 14 år havde en fest og en rigtig spændende uge i rollespillets tegn.

De mange spændte og flot udklædte deltagere mødtes ved Blokhytten og her skete transformationen. Fra at være en flok almindelige børn og unge fra en moderne velfærdsstat med mobiltelefoner, Ipads og sommerferie, hvor den normale største udfordring er, om man skal hjælpe med at stille de brugte tallerkener i opvaskemaskinen og hvornår man skal stå op af den varme seng, var flokken pludselig en hær af frygtløse krigere i et middelalderunivers, hvor der skulle kæmpes mod en grum og dyster fjende.

Forvandlingen var total og midt i denne hidsige fiktive krigsskueplads, kunne man næsten helt glemme, at man ikke var i et univers, der kunne bringe associationer til ’Game of Thrones’, men i virkeligheden i en skov i nærheden af et sommerferiesløvt Ballerup anno 2016.

Det er 17. gang, at Dragonfactory afholder sommeraktivitet i Ballerup og der var i år 30 frivillige og 140 børn involveret i det store slag.

»Det er en rigtig spændende uge, hvor børnene i den grad lever sig ind i det og vi hører fra forældrene, at de har svært ved at lægge det fra sig, når de kommer hjem. Men det handler om meget andet end bare om at slås. Der er også andre elementer i spillet. Det er ganske komplekst, fordi vi forsøger at gøre det så omfattende og livagtigt som muligt,« siger Michael Stenfelt, formand for Dragonfactory og nyudnævnt præsident i Wisperheim.

At dømme ud fra årets slag, lykkedes illusionen endnu engang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *