Sundhedshus i Skovlunde rykker nærmere
Skovlunde-Torv-2.jpg
Det gamle posthus på Skovlunde Torv er snart historie. Der skal bygges et nyt sundhedshus med plads til både boliger og forretninger på torvet. Det har politikerne netop bestemt. Foto: Arkivfoto.
Projekt Kommunalbestyrelsen har endeligt vedtaget lokalplan, der skal bane vejen for sundhedshus og boliger på Skovlunde Torv.

De gamle ideer om et sundhedshus i Skovlunde er rykket en del tættere på, efter kommunalbestyrelsen netop har vedtaget en ny lokalplan for området.

Lokalplanen gør det muligt at etablere et nyt sundhedshus og boliger på Skovlunde Torv, hvor der før var posthus.

Planen er, at ejendommen fremover kan huse læge, tandlæge og fysioterapeut samt andre lignende faggrupper. Desuden kan der indrettes boliger og butikker på det centrale torv.

Lokalplanens hensigt er udover at bane vejen til et kombineret sundhedshus og boliger, og at det nye byggeri bliver tilpasset omgivelserne, så bykernen bliver attraktiv og forbedret og at man ad den vej kan tiltrække flere borgere og mere liv til Skovlunde.

Ingen indvendinger

Forslaget har været i høring frem til slutningen af april og de to høringssvar der kom, gav ikke anledning til nogen ændringer i planen.

Høringssvarene var fra Skovlunde Menighedsråd og Lokalråd, der begge var enige i lokalplanenes præmis om et nyt hus på grunden, dog med den bemærkning, at der ikke bør opføres noget på Skovlunde Torv, der kan svække den oplevede sammenhæng mellem Skovlunde Kirke og torvet. Der blev også afholdt borgermøde om sagen den 20. april, hvor der generelt var en positiv stemning overor planerne.

Skovlunde Lokalråd indskærpede også, at der skal være serviceerhverv i stueetagen. I lokalplanen er der også mulighed for, at der kan indrettes boliger i stueteagen, alt efter hvilke serviceerhverv man kan få til at etablere sig i stueetagen.

Efter planen skal der være 2500 kvadratmeter under tag, når det nye byggeri på Skovlunde Torv bliver en realitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *