Nyt multihus
Debat Har med stor interesse læst artikel i Ballerup Bladet uge 26, da jeg i allerhøjeste grad er involveret som medlem af Brugepårørenderåd i Bofællesskaberne og formand for Brugerpårørenderådet i Dagtilbuddet Krumtappen.

Som formand for BPR i Krumtappen undrer det mig at forsideartiklen på Ballerup Bladet ikke omtaler at Krumtappen også skal flyttes. Hvilket betyder at man skal bo og arbejde på samme matrikel. Dette er vi i forældrekredsen meget triste over, da vi er klar over hvor stor betydning, det har for vore pårørende at få et miljøskift lige som alle andre mennesker. Dette gælder både personalemæssigt og det at komme ud og væk fra sit bosted. For nogle , som ikke har pårørende eller ledsager er der ikke ellers mulighed for at komme ud ret meget.

Borgmesteren taler om at få råd til flere varme hænder med dette kæmpe sammenlægningsprojekt.

Så spørger jeg bare, hvorfor bliver der så skåret på dage i dagtilbuddet. Dagtilbuddet bliver for mange brugere skåret til 2-3 dage pr. uge. Det betyder selvsagt færre personaletimer i tilbuddet= færre varme hænder.

For 1 1/2 år siden tildelte Ballerup kommune Handicapprisen til Krumtappens leder (og personale) blandt andet på grund af den udviklende og støttende pædagogik og kulturen i Krumtappen. Jeg håber inderligt at Krumtappens personale »kan tåle« og får støtte til at flytte med. Ellers bliver det meget meget svært for vores pårørende at skulle klare både at flytte bosted og dagtilbud. Dette gælder selvfølgelig også for personalegruppen i Bofællesskaberne.

Der bliver også nævnt i artiklen: Nattevagt kan spares. Hvordan mon hjælp kan tilkaldes til de huse som ikke har vagten fordi vagten er i et andet hus? Det er også mindre varme hænder.

Nu er alt dette sat i gang, men jeg håber inderligt at man holder aftalerne om, at de pårørende bliver inddraget i det svære forløb som kommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *