Ferietid er indbrudstid
Politi-indbrud.jpg
Københavns Vestegns Politi sidder hele sommeren ved telefonen, klar til at rykke ud til indbrud, som stadig plager Vestegnen. Foto: arkivfoto
politi Der er mange indbrud på Vestegnen for tiden. Politiet er klar til udfordringen, men man kan også gøre en del selv.

Mange borgere på Vestegnen er lige nu på ferie eller på vej på ferie. Men det gælder ikke indbrudstyvene, der fortsat er aktive.
Københavns Vestegns Politi opfordrer til at man sikrer sin bolig, hjælper sine naboer og ringer til politiet, hvis man ser mistænkelig adfærd i sit nabolag.

»Hvis du ser en mistænkelig bil i dit kvarter eller anden adfærd der kunne ligne optakt til indbrud, så ring til os. Vi sidder klar ved telefonerne,« siger politiinspektør Mogens Lauridsen.

Efterhånden er hoveddøren hos de fleste danskere så solid, at indbrudstyvene end ikke forsøger at brække eller sparke dem op. Ved de fleste indbrud kan politiet se, at tyvene især går efter vinduer eller bagdøre, da de ofte ikke er nær så godt sikret. Der er derfor god grund til, at tjekke boligen for sådanne svage punkter.

Man kan blandt andet forhindre indbrud ved at sørge for, at boligen ser beboet ud, selv om der ikke er nogen hjemme: Sørg for at lyset tændes ved hjælp af timere, ryd ikke pinligt op før afrejse, lad gerne legetøj ligge i forhaven, lav aftaler med naboerne om at de tømmer postkassen og holder øje med huset eller lejligheden. Og så lyder et sidste råd fra politiet: Hils gerne på alle du møder i dit kvarter – især dem du ikke kender:

»Vi ved at indbrudstyvene hader opmærksomhed. Noget så simpelt som en hilsen kan være med til at skræmme dem væk. Så hjælp dig selv, hjælp din nabo, hjælp dit nabolag – og så husk at ringe til os,« siger Mogens Lauridsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *