Farvel til en særlig personlighed
mindeord En fremtrædende og passioneret person indenfor det boligsociale arbejde er gået bort.

Per Zafnes, tidligere beboerrådgiver, sov stille ind 16. juli 2016 efter en lang tids kamp mod kræft. En unik personlighed er netop dét der kendetegnede Per Zafnes, der med sin store interesse og energi kæmpede for de svageste i samfundet. Per var de svages stemme: deres og alles beboerrådgiver.

Pers livserfaring var det, der gjorde hans arbejde helt specielt. Udannet som jurist i 92’ og engageret i frivilligt arbejde siden han var 20 år, var med til at give Per Zafnes en særlig medmenneskelig forståelse og erfaring.

I 1995 blev Per ansat som beboerrådgiver i Eskebjerggård – han fik til opgave at bringe den, på den tid problemfyldte bebyggelse, på ret køl – noget han i sandhed lykkedes med: I sin tid som beboerrådgiver formåede Per, at få det frivillige arbejde til at blomstre. Han oprettede foreninger, lavede arrangementer og sommerfester og arbejdede for fællesskabet – alt sammen for at skabe en bebyggelse, der kunne rumme alle slags beboere.

”Jeg har oplevet at blive kimet ned midt om natten af en beboer, der havde brug for min hjælp. Men det var et valg jeg tog, altid at være der for beboerne”. Sådan udtalte Per sig i forbindelse med et interview i november sidste år, og det var netop dét Per gjorde: altid at være der for beboerne. Det boligsociale område har i sandhed mistet en stærk personlighed.

Vi vil med vemod, men også med et smil og stor taknemmelighed, huske Pers bedrifter og hans altid imødekommende personlighed.

Per Zafnes blev 67 år og efterlader sig kone, børn, svigerbørn og børnebørn. Bisættelsen er fundet sted den 21. juli i Skovvejskirken.

Æret være hans minde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *