Efteråret bringer svar om p-bekymring
parkering_1.jpg
Denne parkeringsplads i ’udkanten’ af Bispevangen har Ballerup kommune forespurgt om at få lov til at bruge til byggeprojektet. Men det afviste formand Lone Thomsen. Beboerne skal selv bruge dem. Foto: Flemming Schiller.
Byggeplaner Udvalgsformand lover at lytte til beboernes bekymringer i sagen om Tyrkisk Kulturcenter i Bispevangen. Men hun maner også til besindighed.

I sidste uge gav blandt andet beboerformand Lone Thomsen i Ballerup Bladet udtryk for sin og andre beboere i Bispevangens bekymring for planerne for den gamle byggelegeplads-grund.

Der er nemlig en dialog i gang mellem Ballerup Kommune og Tyrkisk Kulturforening, der gerne vil købe grunden og bygge en ny moske i stedet for den nuværende i Jonstrup.

Grunden er udlagt til kulturelle formål og ’passer godt’ til de planer, som er udstukket i lokalplanen. Men samtidig er der snak om, at der kun skal etableres 60 p-pladser, hvilket får beboerne til at frygte parkeringskaos i området.

Styr på parkeringen

Men ifølge formand for Teknik- og Miljøudvalget, Helle Tiedemann (A), skal beboerne ikke frygte kaos.

»Jeg kan godt forstå, at beboerne stiller nogle spørgsmål og vi lytter også til den bekymring, der tegner sig. Vi skal have en dialog om sagen efter sommerferien og i løbet af efteråret kommer der en høring og så må vi se, hvor det bærer os hen. Men jeg vi samtidig sige, at bekymringen måske er lidt ude af proportioner. Planen er, at parkeringen skal foregå på egen grund og at man selv må sørge for at få styr på det. En af mulighederne er at sende p-vagterne derned, hvis der opstår et problem, men det er der jo ikke lagt op til. Jeg synes vi skal tage diskussionen først og så må vi se, hvordan vi kan lande den,« siger Helle Tiedemann, der personligt mener, at placeringen af moskeen ved Bispevangen er ’en god idé’.

Hun fortæller, at kommunen er forpligtet til at forhandle med interesserede købere og at den dialog er helt naturlig. Hun afviser samtidig, at beboerne ikke er blevet orienteret om planerne.

Kommunen har spurgt

»Jeg har faktisk selv skrevet et brev til beboerformanden og spurgt, om vi kunne lægge beslag på nogle af Bispevangens p-pladser. Men det afviste de, fordi de selv havde brug for pladserne.

Det er helt fint, men så er beboerformanden i hvert fald orienteret om det, så jeg kan ikke genkende, at Ballerup Kommune har forsøgt at luske det her igennem,« siger Helle Tiedemann.

Hun mener, at moskeens nuværende placering i Jonstrup er helt forkert på en privat villavej og at man derfor er bedre tjent med en placering ved Bispevangen.

»Der vil være bedre mulighed for, at brugerne kan transportere hinanden. De kan gå eller tage offentlig transport, fordi placeringen er meget tættere på de fleste bopæl. Og som sagt skal de selv afholde parkeringen inde på deres eget areal. Men vi lytter til bekymringen og regner med en høring i løbet af efteråret,« siger Helle Tiedemann.

Også spejderne er ifølge Ballerup Kommune interesserede i at være på grunden ligesom Forsyning Ballerup også skulle være interesserede i at bruge grunden som reservoir.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *