Ballerup som erhvervsvenlig kommune
Debat Det er positivt, at Ballerup Kommune efter flere års fald nu tilsyneladende igen er på vej op ad Dansk Byggeris liste over kommunernes erhvervsvenlighed. I den netop offentliggjorte oversigt er vi rykket 10 pladser op ad listen.

På trods af denne stigning ligger vi som nr. 55 dog ikke højere end ca. midt i feltet, så der er stadig lang vej igen, før vi kommer op i f. eks. top 10 over landets mest erhvervsvenlige kommuner.

Borgmester Jesper Würtzen udtaler i forbindelse med undersøgelsen, at det er vigtigt, at der fortsat kommer virksomheder til Ballerup, som tjener penge og skaber vækst. Han ønsker, at vi fortsætter med at skabe bedre vilkår for erhvervslivet. Dette er jeg helt enig med borgmesteren i. Derfor er det bekymrende, at kommunen laver tiltag, som trækker i den forkerte retning.

Her tænker jeg på indsnævringen af Ballerup Boulevard, som netop er blevet vedtaget af et flertal i Kommunalbestyrelsen.

Ballerup Kommune har mange arbejdspladser, men mange af medarbejderne kommer udefra og virksomhederne er derfor afhængige af stor indpendling hver eneste dag. Dette kræver fremkommelighed og sikkerhed for, at medarbejderne kan komme frem.

Derfor skal vi nøje overveje, om det er den rigtige strategi, at gøre det vanskeligere at benytte kommunens indfaldsveje, hvis vi fortsat gerne vil tiltrække nye virksomheder og arbejdspladser.

Vi er i konkurrence med vores nabokommuner i Hovedstadsregionen om at tiltrække nye virksomheder og her betyder infrastruktur og muligheder for arbejdskraft også noget for valget af beliggenhed.

Jeg har kendskab til en transportvirksomhed bosiddende i Skovlunde, som er afhængig af fremkommelighed. De ser bestemt ikke frem til indsnævringen af Skovlunde Boulevard, som vil betyde forlænget køretid og tab af konkurrenceevne.

Men nu er beslutningen truffet og det respekterer vi selvfølgelig.

Vi håber trods alt, at vi får det bedste ud af det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *