Ballerup overholder ikke lejeloven
Debat Ballerup Kommune arbejder tilsyneladende på at flytte beboerne i 3 bosteder for udviklingshæmmede til et samlet tilbud i det nylig indkøbte tidligere seminarium i Skovlunde.

Det kan de bare ikke ifølge loven!
De udviklingshæmmede der bor i bofællesskaberne har nemlig individuelle lejekontrakter i de lejligheder, de bor i. Ballerup Kommune kan derfor ikke tvinge de udviklingshæmmede til at flytte. Og så længe de udviklingshæmmede bliver boende, har de i følge serviceloven ret til hjælp fra kommunen.

Andre kommuner har tidligere forsøgt sig på det samme, ja Ballerup Kommune forsøgte også da det ny bofællesskab på Søndergård blev etableret. Alle steder også i Ballerup har kommunerne fået at vide, at det er ulovligt.

Men endnu værre end at begå noget ulovligt er det, at forvaltning og politikere foreslår at behandle udviklingshæmmede på den måde. Er al menneskelighed og socialpolitisk engagement forsvundet fra Ballerup Kommune?

Man kan da ikke tvangsforflytte borgere blot fordi de er udviklingshæmmede og det passer ind i kommunens kram. Næste gang foreslår man vel, at alle modtagere af hjemmehjælp skal flytte til bestemte boligblokke for at gøre arbejdet lettere for den kommunal hjemmepleje. Jeg ved godt, at det sidste er helt utænkeligt, men der er ingen forskel i tankegangen.
Ballerup Kommune var for øvrigt en foregangskommune for 30 år siden hvad angår bosteder. Kommunen kæmpede sammen med Forældreforeningen en lang kamp for at få lov til at etablere mindre bosteder. Det lykkedes heldigvis og siden da er de fleste af landets kommuner fulgt efter.

Ved at flytte 3 bofællesskaber til samme adresse, ændrer man det pædagogiske arbejde i bofællesskaberne fra at være noget, der forgår i de enkelte hjem og på beboernes præmisser til at blive en institution, hvor det bliver effektiviteten, der bliver drivkraften.

1 kommentar om “Ballerup overholder ikke lejeloven”

  1. Jette Kronhøj siger:

    Forfærdelig dårlig ide.
    Det giver mindelser om de store centralinstitioner, man var kommet væk fra. Ballerup har været en foregangskommune hvad angår oprettelse og bygning af mindre bofællesskaber, SÅ ØDELÆG DET IKKE! De beboerne jeg har haft i skole, vil helt sikkert få det dårligere i en stor “centralinstitution”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *