Alle mødes på torvet for at danse
Dans-COLOURBOX-copy.jpg
Man vil eksempelvis kunne danse tango på Kirketorvet, når ’dans på Torvet’ går i gang i denne sommer. Foto: Colourbox.
Bevægelse Hele sommeren kan der komme mere liv på Kirketorvet, når et nyt projekt en gang om ugen skal få folk ud af sofaen og ud for at danse i det fri.

Når man nu har en stor og ganske hyggelig plads ved Ballerup Kirke, så kan man jo lige så godt bruge den. Hvis man samtidig kan samle folk på tværs af alder og køn og få tændt livsglædens gnist, så er det optimalt.

Nogenlunde sådan er tanken bage det nye projekt ’Dans på Torvet’, der ser dagens lys denne sommer.

Fra i dag torsdag den 7. juli og hver torsdag frem til og med den 25. august vil alle være velkomne til at deltage i dans i det fri på Kirketorvet.

Dansen begynder klokken 18, undtaget den 21. juli, hvor dansen begynder klokken 17, og der vil være en lang række forskellige danse på programmet. Her vil man i løbet af de dansende torsdage kunne stifte bekendtskab med Linedance, jitterbug, mavedans, græsk dans og tango.

Men der vil også være mulighed for at danse frit med eller uden partner. Det vigtigste er, at man kommer ud og får rørt sig samt møder andre mennesker og bruger byrummet.

Kulturen skal ud i det fri

Arrangørerene bag ’Dans på Torvet’ er Handelsforeningen, Frivillighedsrådet, Egebjerg Senioridræt og Dancing Team, der stiller instruktører til rådighed, så man også kan få nogle professionelle input til dansetrinene.

»Det er en gammel drøm om at trække kulturen ud i byrummet og med det her projekt bliver drømmen en realitet. Vi håber, at rigtig mange tør komme ud og danse eller bare kommer ud for at kigge. Vi vil nemlig gerne have mere liv i byen, i særdeleshed om sommeren,« siger Lolan Ottesen, formand for Social- og Sundhedsudvalget og en af idefolkene bag initiativet.

Planen er, at når forretningerne i Centrumgaden lukker, så begynder dansen og de omkringliggende cafeer har i den forbindelse gode tilbud, der kan trække folk til.

Både Connie Hartz fra Frivillighedsrådet og Anders Dalgaard fra Egebjerg Senioridræt glæder sig til det nye initiativ og håber, at opbakningen bliver stor.

»Vi har sammensat et program, der tilgodeser rigtig mange aldre og musikinteresser. Det handler bare om at kaste sig ud i det. Når vi så samtidig har fået cafeerne til at bakke op, så er der grundlag for en succes,« pointerer Connie Hartz og Anders Dalgaard.

En lang række frivillige er også med i projektet og hvis vejret ikke arter sig og det står ned i sommerstænger, så rykkes dansen til Ballerup Bibliotek.

Det er ganske gratis at deltage og det eneste man skal huske er lyst til at danse, godt humør og praktisk fodtøj.

Man vil kunne se mere på de flyers og plakater, der ligger på udvalgte steder i Ballerup, blandt andet på biblioteket, Tapeten og på cafeerne og her:

dans-på-torvet-ballerup

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *