Tommy Dyg fik sølv ved EM i OCR
Tommy-Dyg-og-Katja-e1467027616154.jpg
Tommy Dyg sammen med den anden danske medaljetager Katja Christensen, som vandt guld i sin aldersklasse. Foto: Niklas Brock, DOCRA
OCR 19-årige Tommy Dyg fra Skovlunde sikrede sig andenpladsen i sin aldersgruppe ved det netop overståede EM i ’ Obstacle Course Racing’ i Holland.

I weekenden den 10.-12. juni var 19-årige Tommy Dyg fra Skovlunde til OCREC, Obstacle Course Racing European Championship i Holland, som svarer til europamesterskaberne i OCR.
Obstacle Course Racing er en form for forhindringsbaneløb – men ikke forstået som forhindringsløb på en atletikbane. Det er mere militært inspireret med vilde og vovede forhindringer ude i frit, kuperet terræn.

Tommy Dyg, der i tiden for konkurrencen også havde travlt med at færdiggøre 3.G på Borupgaard Gymnasium, var én af de cirka 630 deltagere fra 20 forskellige lande, der stillede op ved OCREC.

Det klarer jeg aldrig

Inden selve løbet kunne deltagerne se en opvisning af ruten og de forskellige forhindringer.

»Min første tanke da jeg så forhindringerne var: ’Det klarer jeg aldrig’, da de fleste forhindringer var nye og meget innovative, som krævede et højt teknisk niveau. Jeg vidste efter briefingen, at ruten ville være noget af det sværeste og hårdeste teknisk jeg har prøvet til dato,« fortæller Tommy Dyg.

Mistede sin chip

Tommy Dyg stillede op i aldersgruppen 16-19 år, som er de yngste deltagere ved konkurrencen. Banen var 19 kilometer lang og bestod af over 50 forhindringer.

Deltagerne lagde hårdt ud, men Tommy holdt sig i baggrunden for at være sikker på at have kræfter til at komme gennem hele banen.

Forhindringerne var svære. De unge deltagere kæmpede sig gennem mudderhuller, svømmede og gik armgang, forcerede høje mure og klatrede i reb til de var oversået med sår og brændemærker.

Da Tommy Dyg efter et par timers benhård kamp endelig nærmede sig mål var det til lyden af det danske heppekor, der råbte: Kom så Tommy, du kan godt!

Og det kunne han heldigvis. Men da han undervejs havde mistet sin chip, var han ikke sikker på sin tid. Så da præmieoverrækkelsen gik i gang var det med stor spænding, Tommy lyttede til højttaleren.

Der gik dog ikke længe før hans navn lød ud over pladsen, han havde sikret sig en flot andenplads i tiden 1:59:00 – kun 56 sekunder efter førstepladsen.

»Aldrig i min vildeste fantasi havde jeg troet på, at jeg ville kunne få en podieplads til EM, da jeg begyndte med OCR i april 2015. Men det skete,« fortæller en jublende glad Tommy Dyg, der dermed også er kvalificeret til VM i Canada til oktober.

Ud over Tommy fik også en anden dansker, Katja Christensen, medalje med hjem. Hun vandt guld i sin aldersklasse 25-29 år, og dermed endte Danmark med at blive fjerdebedste land.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *