Svar på kritik af kommunens hjemmeside
Debat Karsten Friis havde i sidste uge et læserbrev i avisen om opbygning og design af Ballerup Kommunes nye hjemmeside, som havde premiere onsdag den 1. juni 2016.

Indledningsvis skal det nævnes, at vi sætter stor pris på al feedback på kommunens nye hjemmeside, og at vi tager alle reaktioner og forslag med i vores fortsatte udviklingsarbejde.

Fra brugerundersøgelser og statistiske udtræk om brugen af kommunens tidligere hjemmeside ved vi, at borgere og virksomheder generelt efterspørger, at det er enkelt og let at søge informationer på siden og få adgang til digitale selvbetjeningsløsninger. Vi ved også, at den almindelige internet-bruger i dag er vant til at søge sig frem til informationer ved hjælp af overordnede søgeadgange.

Det har været hensigten, at funktionaliteten i den nye hjemmeside skulle afspejle dette – både hvad angår sidens opbygning og design. Det er også forklaringen på, at vi har givet det overordnede søgefelt en iøjnefaldende placering på den nye hjemmeside.
I februar 2016 gennemførte Ballerup Kommune en brugertest af den nye hjemmeside.

Resultatet var meget positivt – både i forhold til hjemmesidens nye design, funktionalitet og brugervenlighed. Testpersonerne var en gruppe Ballerup-borgere, som var repræsentative for kommende brugere af hjemmesiden, for eksempel hvad angår alder, køn og it-kundskaber. I denne undersøgelse fik det generelle søgefelt topkarakterer af testpanelet, men naturligvis erkender vi, at der kan være forskellige ønsker til, hvordan en hjemmeside bør se ud og fungere.

I øvrigt kan jeg nævne, at afstanden mellem linjer, afsnit og links netop er valgt for at sikre en god læsbarhed og dermed gøre hjemmesiden brugervenlig. Når det er sagt, så afhænger det synlige indhold på skærmen naturligvis også af størrelsen af den computerskærm, som brugeren benytter. Men under alle omstændigheder skal hjemmesiden være funktionel og brugervenlig, både hvad angår design og indhold, hvad enten brugeren tilgår hjemmesiden via computer eller tablet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *