Spirende interesse for udlejning til flygtninge
flygtningemøde-copy.jpg
En snes var mødt op for at høre mere om mulighederne for privat indkvartering af flygtninge. Foto: Privatfoto
Møde Godt 20 tilhørere var mødt op tirsdag aften, da Ballerup Kommune holdt borgermøde om privat indkvartering af flygtninge.

Her kunne de høre mere om, hvad det vil sige at udleje bolig eller værelser til flygtninge, samt høre erfaringerne fra to familier fra Furesø Kommune.

Dét at skulle dele ens private hjem med nogen, man ikke kender, er uden tvivl en stor beslutning, og det var også et tema, der blev vendt på mødet.

Begge familier fra Furesø kunne dog fortælle, at mange af deres egne usikkerheder i forhold til privat indkvartering var blevet afkræftet. Det blev også slået fast, at det ikke er et krav til familierne, at de engagerer sig så meget, men at der ofte udvikler sig nogle nære bånd mellem udlejer og flygtning.

Borgmester Jesper Würtzen, der også deltog, kunne desuden fortælle, at tre Ballerup-familier allerede inden mødet har kontaktet kommunen og vist interesse for at åbne deres hjem for flygtninge, og han håbede naturligvis, at flere familier ville gøre dem følgeskab, uanset om de bor i ejer- eller lejebolig.

Hvis man vil vide mere kan man se www.ballerup.dk under ’flygtninge’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *