Renoveringen der forsvandt
perkola_3.jpg
Der var en gang en nedslidt pergola, der gik fra taget og ud i haven ved beboerhuset på Rugvængets Skole. Pludselig var pergolaen revet ned og der var dækket af på taget og rod i haven. Men intet er siden sket. Foto: Flemming Schiller.
Mystisk Beboerhuset på Rugvængets Skole fik for flere måneder siden fjernet en gammel pergola og rækværk. Siden er der intet sket og ingen kender noget til renoveringen

I mange år har den gamle pedelbolig på Rugvængets Skole fungeret som et beboerhus, der har dannet rammen om en række aktiviteter for områdets borgere.

Både sommer og vinter har huset være centrum for møder og aktiviteter. Huset er efterhånden i en noget nedslidt stand og især haven, hvor mange aktiviteter er foregået i de varme måneder, har været slidt. Pergolaen var så faldefærdig, at det næsten var farligt at opholde sig under den og rækværket var ødelagt af litage og hærværk.

For lidt over fire måneder siden ankom Vivi Scarael, der står for det daglige i huset og desuden har ansvaret for mandagsarrangementer i huset, og så at pergolaen var fjernet. Rækværket var fjernet og i stedet udskiftet med et midlertidigt trådhegn, som også bruges til at omkranse byggepladser. Nedrivningen havde efterladt store huller lige under taget og en del byggeaffald i haven. Siden er intet sket.

Ingen ved noget

»Jeg syntes jo det var dejligt, at der var blevet gjort noget ved den livsfarlige pergola. Vi havde henvendt os til kommunen om problemet, så vi troede, at nu skete der noget. Men siden er der ikke sket noget som helst. Vi har forsøgt at henvende os til Rugvængets Skole, da huset jo ligger på deres matrikel og til Ballerup Kommune. Men ingen ved noget om det eller kender noget til sagen. Det er meget mærkeligt,« siger Vivi Scarael. Hun har nu efterhånden opgivet at få opklaret mysteriet om den forsvundne pergola og den manglende renovering.

»Vi har slet ikke penge til at få lavet den slags, da vores tilskud er meget lille. Huset er i forvejen slidt og vi kan ikke bruge haven. Det kunne være rart at få et nyt hegn eller bare få gjort haven brugbar. Men det kunne også være rart at få opklaret, hvad der egentlig er sket og hvem der har ansvaret,« siger Vivi Scarael.

Ballerup Bladet har spurgt Teknik- og Miljøudvalgsformand Helle Tiedemann (A) og chef for By, Erhverv og Miljø i Ballerup Kommune, Steen Pedersen, men ingen af dem ved noget om huset eller den mystiske nedrivning,.

Det har ikke været muligt at få et svar fra Ballerup Kommunes ejendomschef, Mads Bo Bojesen, men Ballerup Bladet følger mysteriet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *