Ragnisvænge – en grøn forbindelse
Debat Kære Michael Lund. Tak for dine kommentarer til borgermødet om Ragnisvænge den 26. maj.

For år tilbage har Kommunalbestyrelsen i Ballerup Kommune besluttet, at Ragnisvænge på sigt skal udvikles til boligformål, så da der kom konkret henvendelse, besluttede Teknik- og Miljøudvalget sidste år, at der skulle arbejdes videre med projektet.

Inden planlægningen kom for langt, besluttede vi, at det var nu, at I beboere skulle inddrages i de tanker, der er for området. Jeg er ked af, at I synes, at invitationerne kom sent ud, og at I ikke kunne nå at forberede jer. Jeg synes nu nok, at I var forberedte, og jeg er glad for, at vi tog mødet nu, da I kom med mange værdifulde input til det videre arbejde.

Vores hensigt med projektet er at udvikle stedet uden, at det går ud over flora og fauna. Det er intensionen, at den biologiske mangfoldighed i stedet skal højnes. En ny boligbebyggelse og et højere naturindhold kan med ordentlig forudgående planlægning godt spille sammen.

Ballerup Kommune har fået udarbejdet en naturundersøgelse for området, hvori det anbefales at etablere en sø, som kan forbedre forholdene for områdets padder. Vi planlægger, at regnvandet fra den kommende boligbebyggelse ledes til denne sø.

Plejeplanen, områdets fremtidige karakter og afledte konsekvenser ved den planlagte boligbebyggelse, vil være omdrejningspunktet for det videre arbejde og den videre dialog, som vi naturligvis vil tage sammen med jer.

1 kommentar om “Ragnisvænge – en grøn forbindelse”

 1. Søren Peder Lysgaard siger:

  Kære Helle

  Området er fredet af en årsag, og henledning af regnvand for etablering af en sø, vil aldrig kunne fungere som et naturligt habitat for de troede padder der er i området.
  Det ville klæde Ballerup kommune at tage naturvidenskabelige personer med på råd, fremfor at tro at embedsmænd kan lomme op med en fornuftig løsning på et verserende problem.

  Venligst

  Søren Peder Lysgaard

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *