Populær legeplads fik nyt look
sterhøj_legepladsindvigelse_18.jpg
Børnene myldrede op i det nye klatretårn, da legepladsen ved BFO højen i Måløv endelig blev indviet. Foto: Flemming Schiller
indvielse BFO Højen i Måløv indviede sin nye legeplads med sang, taler og is til alle. Legepladsen har været plaget af at være tilholdssted for unge. Men dialog har virket.

Solen bankede ned fra en skyfri fredagshimmel og alle børnene havde samlet sig på den lille bakke foran den nye legeplads på BFO Højen i Østerhøj ved Måløv.

De mange sommerklædte børn sang en sang og sammen med borgmester Jesper Würtzen (A), råbte de hurra for den nye legeplads, der denne dag skulle endeligt indvies. Et højt klatrestativ og lidt længere væk en ny multibane og andre lækre ting, som ungerne nu kan boltre sig med.

Borgmester på toppen

Borgmesteren lovede børnene, at han efter at have klippet den røde snor, ville kravle helt op i toppen af et nye klatrestativ. Da det røde bånd var væk, væltede børnene ind på det bløde faldunderlag og indtog det spritnye stativ med samme målrettethed, som noget ældre flokke indtager Roskilde Festival efter at hegnet er væltet.

Galleri: Se billeder fra indvielsen

Da de fleste børn var kravlet op, begyndte den jakkesætklædte borgmester også opstigningen til stor morskab for både børn og medbragte voksne. Her blev det til en snak og lidt leg på toppen inden borgmesteren kravlede ned igen og overlod legen til de små, der tydeligvis hyggede sig på deres nye legeplads.

Dialog med unge

Men selvom den nye legeplads netop er indviet, så er den faktisk blevet brugt før. Ikke bare af de små i BFO’en, men også af noget større børn og unge igennem et stykke tid.
Især de unges brug af legepladsen om aftenen har givet anledning til en del bekymring. I flere tilfælde har man nemlig oplevet rod og svineri, brændte borde og andre generende ting, når personalet er mødt ind om morgenen. I visse tilfælde endda hærværk. Det har givet anledning til en del debat i lokalsamfundet og på sociale medier, men selvom problemet ikke er forsvundet, så ser det ud til, at en række tiltag fra BFO’ens side har afhjulpet problemet.

»De fleste tilfælde vi har oplevet er ikke decideret hærværk, men mere ubetænksomhed fra de unges side. De har tændt engangsgrill på træbordet, de har måske ikke lige fået fjernet deres affald og den slags. Nu har vi haft en dialog med de fleste af dem, og de kan godt se, at det ikke er så smart. Derfor har vi nu lagt bolde ud til dem på banen og vi sætter grillborde op, så de ikke brænder hul i bordene. Samtidig er vi i dialog med dem om oprydning. Langt de fleste er jo indstillede på at det fungerer. De vil gerne være her og de må gerne være her og hygge sig, hvis de kan rydde op efter sig selv,« siger Lene Cordua Madsen, pædagogisk leder af BFO Højen.
SSP i baghånden

Den fælles aftale mellem personalet og de unge ser ud til at virke og nu kommer de unge stadig på pladsen, men har som regel ryddet op efter sig, så de små, der kunne være deres egne mindre søskende, kan bruge den om dagen.

Desuden har BFO’en et tæt samarbejde med SSP, så man kan tage fat i den gruppe af unge, som har lidt sværere ved at finde ud af reglerne og samarbejdet.

»Vi er naturligvis i dialog med SSP, hvis samarbejdet ikke fungerer. Der er en lille gruppe, som ikke kan nås med pædagogiske midler på samme måde, og der har vi SSP til den slags. Men generelt må vi sige, at vores dialog med de øvrige unge fungerer indtil videre,« siger Lene Cordua Madsen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *