Parkour sommercamp med ungdomsskolen
parkour-sommercamp2-copy.jpg
Sander Hartmand er en af instruktørerne, der vil hjælpe de unge med at kaste sig ud i den fascinerende sportsgren parkour. Foto: Natalia Boltukhova
I sommerferien kan Ballerups unge prøve kræfter med den populære sportsgren parkour, når ungdomsskolen holder sommercamp.

Inden vi får set os om har klokkerne på skolerne i Ballerup Kommune ringet ud for sidste gang og der er dømt sommerferie! Men hvad skal man lave – ferien er lang, og man kan jo ikke bare drive den af hele sommeren.

Hvis man er mellem 13 og 18 år har Ballerup Ungdomsskole et spændende tilbud: En uges parkour sommercamp, hvor man kan blive en haj til at hoppe, springe og kaste sig gennem byrummet på kunstnerisk vis.

»Parkour handler om at bevæge sig på nye, kreative og sjove måder. Det er egentlig en bevægelseskunstart, der er udsprunget i undergrundsmiljøer i storbyer som Paris og London. De seneste år er parkour blevet en af de hotteste sportsgrene. Essensen i Parkour er at træne sin krop til at kunne bevæge sig hurtigt og effektivt igennem by, skov eller andet. Der er ingen faste regler for, hvordan bevægelserne udføres – det handler om at være kreativ og finde sin egen vej,« forklarer Sander Hartmand, som er en af underviserne.

Parkour kan trænes over alt. Ideen er, at man kan bruge bygninger, plankeværk, mure, bænke – kort sagt alt hvad man støder på på sin vej.

»Efterhånden som man bliver god til det, kan man lave forskellige skruer, saltoer, flips og sådan noget – alt sammen for at få det til at se endnu bedre ud, og for at udfordre sig selv mere,« tilføjer Sander Hartmand.

Alle kan være med

På sommercampen er der afsat fem dage til fordybelse i parkourtræningen, så det er muligt at rykke sig rigtig langt på kort tid. Det kræver ikke tidligere erfaring med parkour at deltage i campen – bare lyst og mod på at kaste sig ud i det.

Det meste af undervisningen vil foregå i ungdomsskolens parkourområde i og omkring Lautrupgaard, hvor de garvede undervisere vil sørge for at tilpasse undervisningen til de forskellige deltagere. En af dagene i ugen går turen til København, hvor der skal trænes på de mange fede parkouranlæg rundt omkring i byen.

»De fem dages intensive parkourtræning vil blive fysisk udfordrende, men også fyldt med en masse sjov, leg og nye venskaber,« lover Sander Hartmand.

 

Fakta: Sommercamp

Ungdomsskolens parkour sommercamp finder sted i uge 27 (4. til 8. juli).
Der vil blive trænet hver dag fra 10 til 15 (onsdag til 17)

Campen er åben for alle unge mellem 13 og 18 år, der bor eller går i skole i Ballerup Kommune.
Tilmelding sker på Ballerup Ungdomsskoles hjemmeside www.bask.dk senest 15. juni.

Fotos: Natalia Boltukhova

parkour-sommercamp1-copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *