Nyt multihus til en god pris
UCC-skovlunde.jpg
UCC-bygningen i Skovlunde bliver om et års tid centrum for Kasperskolen, et bosted for udviklingshæmmede og en række lokale foreninger. Foto: arkivfoto
bygninger Det var lidt af en kup, som Ballerup Kommune gjorde, da de købte UCC i Skovlunde. Det mener borgmesteren, der nu kan afsløre nogen af planerne for huset.

I den forgangne uge kom det frem, at Ballerup Kommune har købt den gamle UCC-professionshøjskole på Ejbyvej i Skovlunde for 53 millioner kroner.

Prisen til trods, er det noget af et knaldtilbud. Det mener borgmester Jesper Würtzen (A), som allerede nu kan løfte lidt af sløret for, hvad der kommer til at ske i de store lokaler i den kommende tid.

»Det er en rigtig god handel. Det lyder måske mærkeligt, når vi lige har brugt 53 millioner, men det er en anlægsinvestering. Den skal spare os for en del penge på servicerammen, så vi ikke skal skære ned på normeringer, men på bygninger i stedet. Prisen er 3800 kroner pr. kvadratmeter, hvilket er rigtig godt, som markedet ser ud nu. Grunden er, at vi vil flytte nogle af vores faciliteter ind og så slippe ud af en række dyre lejemål, der koster os rigtig mange penge. Ad den vej kan vi spare på huslejer og bygninger og beholde de varme hænder,« siger Jesper Würtzen.

Skolen rykker ind

Planen er, at Kasperskolen skal flytte ind næste år, når bygningen er sat i stand og indrettet, så den passer til formålet. I Kasperskolens nuværende lokaler på Baltorpvej skal jobcentret rykke ind.

»Vi har vurderet, at Kasperskolen sagtens kan rykke ind i UCC-bygningen. Den er i forvejen indrettet til undervisning og når vi får opgraderet den og istandsat den, så bliver det nogle rigtig gode rammer om skolen. Eleverne skal nu tage til Skovlunde Station og gå lidt længere, men adgangen dertil er stadig relativt let. Desuden kommer mange i bus eller i bil. Jobcentret vil fortsat have en central placering midt i Ballerup og vi kommer ud af nogle dyre lejemål. Det er en god situation for os og en stor besparelse, som vi får på den måde« siger Jesper Würtzen, der påpeger, at der stadig er et effektiviseringskrav til kommunen på i alt fem millioner kroner, selvom omprioriteringsbidraget er droppet. Den besparelse kan i høj grad findes ved at sammenlægge en række aktiviteter i UCC-huset.

Samlet bosted

Det er nemlig også meningen at tre mindre bofællesskaber for voksne udviklingshæmmede i henholdsvis Egebjerg, Østerhøj og Hedeparken skal slås sammen til et stort bosted og rykke ind i UCC-huset.

»Vi vil lave nogle større enheder for de udviklingshæmmede. Vi har gode erfaringer fra Sønderhaven og det er det, vi har skelet til. De boliger bliver bygget om, så der bliver større værelser og samtidig sparer vi ved, at vi kan lave stordriftsfordele. En større synergieffekt vil også give besparelser på eksempelvis en samlet nattevagt i stedet for flere og en række andre områder,« siger Jesper Würtzen.

De skal nu sætte gang i en dialog med brugere, personale og pårørende til de udviklingshæmmede, så flytningen kommer til at ske bedst muligt.

»Vi ved godt, at det er en svær proces for beboerne, hvor forandringer kan være svære at håndtere. Derfor går vi også tidligt i gang med dialog og med information, så vi kan få det til at lykkes bedst muligt. Driften af et bostedet skal klares af et alment boligselskab, som vi nu sender i offentligt udbud. Vi tror, det bliver en spændende løsning,« siger borgmesteren.

Plads til foreninger

De mange tusinde kvadratmeter rummer også en idrætshal og en række andre rum, som fremover vil kunne bruges af lokale foreninger. Men hvem der skal bruge huset, er endnu ikke afgjort.

»Der er rigtig mange lokale foreninger, der vil byde ind og vil kunne bruge husets faciliteter. Vi vil sikre den bredest mulige sammensætning af aktiviteter, så derfor vil vi ikke endnu lægge os fast på noget. Men efterhånden som foreninger byder ind, vil vi kigge på det og finde en fordeling. Sportshallen vil kunne tages i brug allerede ved skolestart, og det vil betyde, at først og fremmest de lokale skoler vil kunne bruge hallen, når skolen begynder efter sommerferien. Men resten af husets faciliteter vil blive fordelt efterhånden,« siger Jesper Würtzen.

Efter planen kan hallen altså bruges allerede fra august, mens Kasperskolen skal rykke ind i august 2017 og bostedet kan tages i brug i efteråret 2017 eller omkring årsskiftet 2017/18.arkiarkiv

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *