Lyt til borgerne – bevar Ragnisvænge
Debat Ragnisvænge er et fredet naturområde. Det antog de fleste af områdets beboere, at det ville blive ved med at være.

For hvis man læser Ballerup Kommunes egen miljøpolitik Plan- og bæredygtighedsstrategi fra 2012 står der: “I den fortsatte udvikling af de grønne byrum og de grønne kiler, vil vi inddrage lokalområdernes borgere og interesseorganisationer.”

Ballerup Kommune og dens politikere forsikrer altså sine borgere om, at en eventuel udvikling af byens grønne områder skal foregå i en gensidig og åben dialog med borgerne. Denne dialog om områdets fremtid, har været fraværende.

Hvis Ballerup Kommune reelt havde taget en dialog med Ragnisvænges naboer, ville de uden tvivl have mødt en engageret og konstruktiv tilgang til, hvordan området kan udvikles og benyttes som et grønt og rekreativt område.

Kommunens og politikernes erklærede intentioner og flotte formuleringer i deres egne politikker er desværre ikke den virkelighed, der møder borgerne i sagen om Ragnisvænge.

Ballerup Kommune med formanden for Bygge- og teknikudvalget Helle Tiedemann (A) i spidsen har tilsyneladende aftalt en færdig plan for området med en kommende bygherre med det paradoksale navn Eco-Village og arkitektfirmaet Vandkunsten.

Som Helle Tiedemann skriver i sit indlæg i Ballerup Bladet den 6. juni, så begrænser dialogen sig til, at vi kan snakke om konsekvenserne af den allerede trufne beslutning. Hun skriver: “(…) afledte konsekvenser ved den planlagte boligbebyggelse, vil være omdrejningspunktet for det videre arbejde og den videre dialog, som vi naturligvis vil tage sammen med jer.”.

Tilbage sidder mange forundrede borgere, som håber, at politikerne i Ballerup har tænkt sig at forholde sig til den meget udtalte modstand, projektet mødte på borgermødet på Hareskovens Lilleskole den 26 maj – og at politikerne vil være tro mod deres egne strategier, og tage en reel dialog om områdets fremtid med områdets beboere og med deres vælgere.

1 kommentar om “Lyt til borgerne – bevar Ragnisvænge”

 1. Per Rathje siger:

  Kære Helle Tiedemann

  Blot for lige at slå det fast:
  At tale om konsekvenserne af en truffen beslutning er ikke det samme som at “inddrage lokalområdernes borgere og interesseorganisationer.”

  venlig hilsen
  Per Rathje

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *