Lokale frivillige mentorer vil hjælpe unge med uddannelse
mentorer-copy.jpg
Annette Rahbek Knudsen og Dennis Gisselmann håber at endnu flere vil være med i korpset af frivillige mentorer for unge. Foto: Privatfoto
Mentorer Ballerups Frivillige Mentorkorps mangler flere frivillige, der har lyst til at hjælpe unge med at få gennemført en uddannelse.

Ballerup har fået en ny forening af frivillige mentorer, der brænder for at hjælpe unge til at gennemføre en uddannelse. De frivillige er voksne mennesker med livserfaring, brede skuldre og et godt blik for at hjælpe og støtte unge, der har vanskeligt ved at komme helskindet gennem en uddannelse.

Nogle unge kommer måske fra hjem, hvor der ikke er tradition for uddannelse. Andre unge døjer måske med nogle af de knubs, som tilværelsen giver, og har ikke det fornødne netværk omkring sig til at afbøde disse knubs. Atter andre skal have hjælp til de faglige udfordringer, som en uddannelse byder på. Problemstillingerne spænder vidt, og det samme gør mentorernes baggrund.

Formand for foreningen Dennis Gisselmann er 39 år og arbejder til daglig som produktchef. Han har tidligere virket som frivillig mentor igennem flere år i Køge Kommune, og fordi han har et stærkt ønske om at hjælpe unge under uddannelse, har han valgt at stå i spidsen for foreningen her i Ballerup.

»Vi lever i en globaliseret verden, og omverdenen sætter tit krav til os mennesker – ikke mindst unge mennesker. Det står klart for mig, at alle unge fremadrettet, og mere end nogensinde, bør have den tilgængelige hjælp til at gennemføre en uddannelse,« siger Dennis Gisselmann.

En rolig oase

En anden mentor, Annette Rahbek Knudsen, sagde sit tidligere job op for et år siden. Hun fandt et nyt på deltid, fordi hun gerne ville hjælpe unge omkring sig. Det vigtigste for hende er, at unge oplever, at de har værdi som mennesker.

»Unge skal mærke, at de er værd at bruge tid på, så de får en tro på sig selv og egne kompetencer. Jeg håber virkelig, at jeg ved at heppe på sidelinjen for en tid, kan være med til at give de unge det skub, der er brug for, så de får mod på at gennemføre en uddannelse,« siger hun.

Annette er 45 år, a-kassekonsulent og har selv to teenagere derhjemme. Derfor ved hun også, hvilke problemer unge kan gå og bokse med i hverdagen.

»Min drøm er faktisk at invitere unge ind i familien, og så håber jeg på, at de finder en oase, hvor de kan slappe af, være trygge, have det sjovt og finde mod og energi, få dybe diskussioner, vendt verdenssituationen og få sat tingene i rette perspektiv – kort sagt, løfte hovedet og komme godt videre i deres liv,« forklarer Annette, der glæder sig over at være kommet i gang.

Hun er lige nu mentor for en ung kvinde på 23 år, der studerer til pædagog.

Behov for flere mentorer

Ballerups Frivillige Mentorkorps, som foreningen rettelig hedder, har flere forløb i gang, og mærker allerede nu et stigende behov for flere mentorer. Derfor inviterer foreningen til et informationsmøde, hvor folk, der har lyst til at være frivillig mentor, kan høre mere om mentorgerningen.

Mødet afholdes tirsdag den 21. juni klokken 19 på Tapeten i Ballerup.
»Inden man starter som mentor, skal man igennem et lille introkursus, og så skal man nok forvente at bruge en til to timer om ugen på at være mentor,« forklarer Dennis Gisselman, der selvfølgelig håber på et stort fremmøde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *