Lokal musiker spiller med Ramasjang
Kristian-Fogh-DR-sommerkoncert-copy.jpg
Kristian Fogh fra Måløv spiller bratsch ved DR Sommerfestivalen, hvor børn blandt andet kan få lov at spille klassiske instrumenter. Foto: PR foto
Underholdning Kristian Fogh fra Måløv sidder med i orkestret ved årets børnevenlige DR Sommerfestival.

Når DRs kor, orkestre og kendte Ramasjang-værter slår dørene op til den børnevenlige DR Sommerfestival bliver det med et lille lokalt ’’stryg’’ her fra området. Med i orkestret sidder nemlig bratschisten Kristian Fogh fra Måløv.

Han glæder sig til festivalen, der både byder på koncerter, workshops og andet sjov – for eksempel kommer et hold talentelever fra Den Musiske Skole i Greve forbi med ’rigtige’ klassiske instrumenter, som børnene kan få lov at prøve. Og netop det, at give børnene mulighed for at få hænderne direkte i musikken, er noget, som Kristian Fogh har stor interesse i. Sideløbende med karrieren som professionel musiker underviser han nemlig også børn i violin og bratsch.

»Det er sjovt at formidle det fag, jeg elsker. Så bliver jeg endnu mere klar over, hvorfor jeg elsker det. En af grundene til, at det er så skægt at undervise, er at ethvert barn har helt deres egen tilgang til at lære at spille musik. De er så utroligt forskellige,« siger Kristian Fogh og fortsætter:

»Mens barnet stryger med buen på violinens strenge, så spiller jeg melodien. Ofte er det sådan, at når børnene har oplevet at de kan frembringe toner, der lyder godt, så snakker de som et vandfald. De bliver simpelthen så tændte og de kommer til at brænde for at udtrykke sig gennem musikken.«

Sommerfestivalen, der finder sted i København den 18. og 19. juni, er allerede udsolgt, så Kristian og resten af orkestret kan godt glæde sig til at spille for fulde huse i DR koncerthuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *