Krisetelefonen lever med ny nattevagt
Akut Ballerup Kommunes krisetelefon lever i bedste velgående. Men snart er det Lyngby-Taarbæk Kommunes vagt, der tager imod.

Rygterne om Ballerup Kommunes krisetelefons død er stærkt overdrevne. I Ballerup Bladets artikel om nedskæringerne på socialpsykiatrien i Ballerup fremgik det, at man blandt andet havde sparet krisetelefonen væk. Men telefonen lever i bedste velgående. Dog bliver den omorganiseret den 1. august.

Det betyder i praksis, at man fra den 1. august får en vagt fra Lyngby-Taarbæk Kommune i røret, hvis man som Ballerup-borger ringer til telefonen. Det betyder også, at der fremover vil være vågne nattevagter og at man her kan tale med en medarbejder, hvis man har akut behov for en snak.

Hvis man har brug for en opfølgende samtale, vil socialpsykiatrien i Ballerup overtage dem, ganske som hidtil.

Krisetelefonen har hidtil været et samarbejde mellem Ballerup og Herlev Kommuner, men den 1. august kommer Lyngby-Taarbæk kommune altså også med på holdet.

Telefonen er helt som hidtil oprettet til voksne med akut psykisk krise eller deres pårørende. Telefonen er døgnåben og her kan man få psykisk førstehjælp, hvis man ikke kan håndtere den krise, man selv eller en pårørende står i.

Man er helt anonym,. når man ringer ind, men man kan naturligvis også aftale et møde med en rådgiver.

Nummeret er det samme som hidtil, 70 20 50 50, men det er altså medarbejdere fra Lyngby-Taarbæk Kommune, der snart kommer til at tage imod opkaldet, hvorefter den medarbejder vil tage sig af det videre forløb, indtil en rådgiver fra Ballerup tager over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *