Kineserne kom på besøg
kinabesøg-1-copy.jpg
Distriktsskoleleder Henrik Langer Carlsen og de fire kinesiske gæster, der besøgte skolen på Rugvænget. Foto: Privatfoto
Visit: Baltorpskolen afdeling Rugvænget fik forrige fredag besøg af fire kinesere fra Wuxi. Der var både smil, gaver og kulturelle input på programmet.

Det var ikke en hvilken som helst skoledag på Baltorpskolens Rugvænget-afdeling forrige fredag, da fire kinesiske ansigter pludselig kunne ses på skolens gange.

Nysgerrigheden var stor blandt eleverne og målet var, at holde kontakten ved lige med venskabsbyen Wuxi.

De fire skolefolk fik hilst på skoleleder Henrik Langer Carlsen og skolens internationale koordinator Bente Costa. Der blev også udvekslet en række gaver, tegninger og e-mails, som eleverne har skrevet til hinanden ligesom der blev spist kage med stort velbehag.

Selve kommunikationen mellem parterne var besværet af, at de kinesiske repræsentanter ikke talte engelsk og de danske skolefolk ikke talte kinesisk, ganske som eleverne i 3. klasse, som er venskabsklasse med den kinesiske skole, heller ikke har de store kinesiske kundskaber.

Alligevel blev det et både hyggeligt og lærerigt møde.

»Vi fik vist skolen frem og de fik set, hvordan vi indretter tingene i Danmark. Ungerne fik en oplevelse og så fik vi samtidig holdt relationen ved lige. Vi blev inviteret igen, og de var meget opsatte på, at vi skulle komme på genvisit,« siger Bente Costa, som dog ikke kan sige noget om, hvornår der skal genbesøges.

Efter to timer var besøget slut og de fire kinesere forlod skolen. De havde inden besøget i

Ballerup blandt andet også besøgt Måløv Skole ligesom de havde besøgt en anden venskabsskole i Berlin på deres Europa-tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *