Handicapidrætten i Ballerup under forandring
Debat Ballerup Handicap Idræts Club, BHIC, tilbyder flest muligt handicappede et idrætstilbud.

Den første handicap idrætsklub blev stiftet for 65 år siden, på initiativ af det der i dag bliver kaldt Dansk Handicap Forbund, før Lands Foreningen Af Vanføre. Heraf navnet LAVIA, der blev startet på grund af barriererne i de almindelige klubber, der dog med årene er blevet mindre.

Dem med mindst handicap kan nu lettere integreres, hvilket forhåbentlig er godt for den enkelte, men efterlader klubben mere skrøbelig.

Efter cirka 60 år som aktiv, først i LAVIA og siden BHIC, er jeg splittet mellem glæden over flere handicappede der bliver integreret, og trist ved at miste resursestærke medlemmer. Men forhåbentlig er det godt for medlemmet.

Fodboldafdelingen i BHIC bliver nu en del af BSF og offentliggjort den 18. juni i år. Afdelingen består overvejende af udviklingshæmmede og spastisk lammede.

Nu tales der med Triton vedrørende overtagelse af svømning for børn med autisme, i aftalen indgår blandt andet, at skiftet vil blive positivt for begge parter.

Fælles for afdelingerne i opstarten var, at det var svært at finde klubber der kunne eller ville optage dem. Her stod BHIC imidlertid parat og har i perioden gjort det muligt for medlemmerne, at tage næste skridt.

Fodboldafdelingen bliver et savn for BHIC. Ved deres tilstedeværelse har de i BHIC bidraget med gode sportsresultater, et godt humør og optimisme. Personlig vil jeg ønske for alle, at de bliver en ligeværdig del af deres nye klub.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *