Fire teenagere dømt for vold
Rennet-i-Hillerød_2-foto-Per-Johansen.jpg
Dommen blev afsagt i dag ved Retten i Hillerød Foto: Per Johansen
politi Fire unge truede en 18-årig dreng med tæv på facebook. Dernæst førte de det ud i livet - og filmede det.

Fire unge fra Ballerup blev i dag idømt 40 dages betinget fængsel for vold. De fire – to drenge på 15 og 16 år samt og to piger på 16 og 17 år blev dømt for i fællesskab at have overfaldet en 18-årig dreng fra Frederikssund, som den ene pige havde haft et kærestelignende forhold til. Overfaldet skete om aftenen den 27. januar i år på Veksø Station.

Forud for overfaldet havde de fire unge oprettet en gruppe på facebook, hvor både pigerne og drengene skabte en voldsom stemning med kommentarer om at ville smadre den 18-årige mand.

De unge var meget grove i deres trusler. Pigerne havde blandt andet skrevet: ’Jeg tramper ham i hovedet og spytter på ham’ og ’Først smadrer I ham, så han ligger ned, og så fortjener han flade af [os]’, oplyser Nordsjællands Politi.

40 dage og tilsyn

Under selve overfaldet var det kun de to drenge, der slog og sparkede den 18-årige. De to piger stod på sidelinjen og optog overfaldet på en smartphone – uden at gribe ind. Derfor var det store spørgsmål under retssagen, om også pigerne kunne holdes ansvarlige for den vold, drengene udøvede.

Og det svarede Retten i Hillerød helt klart og tydeligt på, idet alle fire unge hver især blev idømt 40 dages betinget fængsel – samtidig skal alle fire underlægge sig tilsyn fra kommunen.

Et helt afgørende bevis i sagen var ifølge anklagerfuldmægtig David Jarlbæk Homann, at de fire dømte forud for overfaldet havde oprettet den omtalte gruppe på facebook, hvor de skrev at de ville tæve den 18-årige.

Anklageren kalder sagen: »Et godt eksempel på, hvordan hård retorik på internettet kan udvikle sig til en uheldig adfærd i virkeligheden.«

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *