Finansieringen af rydningen ved Malmparken
Debat Kære Kim, tak for dine kommentarer om indkig til den gamle lufthavn.

Vi ved, at rigtig mange mennesker faktisk ikke er klar over at vi i Ballerup Kommune har større fritidslandskaber liggende helt tæt op mod byområderne. Mange mennesker tror simpelthen at Ballerup Kommune kun består af brede befærdede veje og store triste erhvervsområder.

For at vise at dette ikke er tilfældet, og for gerne at lokke lidt flere borgere ud i fritidslandskaberne, så har vi altså flere steder valgt at lave hul i de beplantningsbælter der netop lukker for den umiddelbare forbindelse mellem landskaberne og byområdet.

Vi har også valgt at gøre det for at vise alle dem der hver dag pendler ind og ud af kommunen – til og fra deres arbejdspladser – at kommunen byder på langt mere end veje og industriområder. Vi ser nemlig gerne, at flere af disse mennesker for fremtiden vil overveje at bosætte sig i kommunen.

Vi ved også godt at åbningen ved Malmparken gør, at man kan se bilerne nogle steder inde fra Harrestrup Ådal. Men vi har også vurderet at ådalen er så stor, at hvis man ikke ønsker at se på bilerne, så kan man gå lidt længere mod syd.

Selve rydningen er finansieret af den såkaldte Grønne Pulje. Puljen er en årlig sum anlægspenge der bruges til blandt andet rydninger og anlæg af beplantning.

Rydningen har kostet cirka 210.000 kroner. Men heraf er der ikke brugt penge på selve fældningen af træerne, da værdien af træerne i sig selv har fungeret som betaling til entreprenøren. Det der har kostet penge er det efterfølgende arbejde med at sikre tilgængeligheden til området, og til at få området til at virke som en mere integreret del af byområdet. Det har krævet at der skulle køres jord til og at dette skulle udjævnes, at der skulle etableres dræn og at der til sidst er sået græs.

Ønsker man at vide mere om åbningen og beplantningen – og generelt om udviklingen af Harrestrup Ådal – så er man velkommen til at møde op ved parkeringspladsen ved Skovlunde Kirkegård onsdag den 29. juni klokken 18.30. Her fra vil der være en fælles gåtur i Harrestrup Ådal, hvor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og få svar herpå.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *