Digterparken fik en tur med leen
Høslæt_Foto-Steen-Larsen-foto-gen.dk-copy.jpg
45 frivillige deltog i det store høslæt på engen ved Digterparken. Foto: Steen Larsen
høslæt For andet år i træk arrangerede DN Ballerups høslætlaug leslåning i Digterparken.

45 børn og voksne var trukket i arbejdstøjet søndag den 12. juni, da engen i Digterparken for andet år i træk skulle have en tur med leen. Det traditionelle håndværk har fået et gedigent comeback, nu blot som naturpleje i stedet for høstmetode. Det var dagen i Digterparken et tydeligt bevis på.

»Vi er simpelthen så overvældede over det store fremmøde og de frivilliges store indsats. Sidste år var vi allerede 30 frivillige til at svinge leen, så vi er både glade og lidt stolte over, at endnu flere vil være med i år,« fortæller Camilla Kleis fra den lokale afdeling af Danmarks Naturfredningsforening, DN Ballerup.

Arrangementet, der varede fra klokken 10 til 15, bød på et rigt program. Udover selve høslættet og en grundig instruktion i leslåningens kunst, fik deltagerne også hørt lidt om de naturmæssige værdier ved høslættet. Blandt andet at slåningen giver plads til mere varieret vegetation, da lys og luft får flere slags planter op af jorden, planter som ellers ville blive kvalt af engens høje græsser.

Støtte fra Grønt Råd

DN Ballerup vartede undervejs op med lækre salater og pølser fra grillen, og dagen blev rundet af med kage.

DN Ballerup har med støtte fra Ballerup Kommune og Grønt Råd stablet høslætlauget på benene.

»Med Grønt Råds støtte har vi indkøbt leer og river. Det har betydet, at alle vores frivillige kan få glæden af at danse over engen med leen i hånden. Så både Grønt Råd, Ballerup Kommune, men særligt vores mange frivillige skal have en stor tak,« siger Camilla Kleis.

Slår man et smut forbi Digterparken i den nærmeste fremtid, vil man kunne se et flot hæs med hø, der hænger til tørre.

Høslet_Foto-Steen-Larsen-foto-gen.dk2-copy

Foto herover: Steen Larsen. Fotos herunder: DN Ballerup
Høslet_Foto_DN-Ballerup-(2)-copy Høslet_Foto_DN-Ballerup-(3)-copy Høslet_Foto_DN-Ballerup-(4)-copy Høslet_Foto_DN-Ballerup-(5)-copy

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *