Ballerup Kommunes nye hjemmeside
Debat Ballerup Kommune har fået ny hjemmeside. Og set på mobiltelefonen er den fin og funktionel.

Men desværre følger PC-versionen trenden i moderne hjemmesider, hvor det gælder om, at fremtræde så smart som muligt uden at tænke på funktionaliteten.

Men der er måske her en tråd til ’new public management’, som også vinder indpas i Ballerup Kommune: På overfladen er alt blankt og skinnende, men den egentlige funktion (indholdet) er nedprioriteret eller helt glemt.

Ballerup Kommunes nye hjemmeside bruger 75 til 100 procent af det synlige vindue til topbanner, hovedmenu, overskrift og smarte slørede billeder, uden nogen form for information. Den egentlige funktion, som man jo har klikket ind for at få, er gemt nedenfor vinduet. Det betyder, at man er nød til at scrolle, hver gang man har klikket på et link på siden.

Så det er ikke let at få et hurtigt overblik af de enkelte sider.

Og det er ikke fordi, der ikke er plads nok. Afstandene mellem de enkelte linjer, afsnit og links er uforståelig stor. Dette er vel nok gjort af hensyn til PC’er med touch-screen. Men selv med en meget mindre afstand, skulle der en usædvanlig stor pegefinger og megen klodsethed til at ramme flere links på én gang.

Om igen Ballerup Kommune! Tænk på brugernes behov og skru ned for glimmeret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *