Ballerup er på vej op ad erhvervslisten
erhverv Den nyeste analyse af kommunal erhvervsvenlighed viser, at Ballerup er krøbet ti pladser op ad listen.

Nytænkning, nye initiativer og mere imødekommenhed overfor virksomheder. Det er nogen af de ting, som Ballerup Kommune har slået sig op på i forhold til erhvervsklimaet i kommunen. Noget ser også ud til at have virket.

I hvert fald viser den nyeste liste om kommunal erhvervsvenlighed, udarbejdet af Dansk Byggeri, at Ballerup er kravlet op ad listen. Fra nummer 65 til nummer 55.

Ti pladser, der måske hænger sammen med en øget kommunal indsats, måske bare hænger sammen med bedre tider for samfundet generelt.

I hvert fald er der ikke de store jubelscener at spore hos borgmester Jesper Würtzen (A), når han skal kommentere på det nyeste resultat.

»Vi har sat en række indsatser i gang. Vi er i mere direkte dialog med virksomheder, vi har sat en række aktiviteter i gang og gjort det lettere at komme i kontakt med vores erhvervsteam. Altsammen noget, der skal gøre det lettere at være virksomheden i Ballerup Kommune. Men om det er den direkte årsag til, at Ballerup er krøbet op ad listen ved jeg ikke. Det er ret uforudsigeligt, hvad der tæller hos virksomhederne. I den sidste undersøgelse var virksomhederne utilfredse med børnepasningen, men der havde vi ikke sparet på det område, så jeg tager det roligt og tror på, at vores generelle indsats bærer frugt,« siger Jesper Würtzen.

Vigtige virksomheder

For ham er det vigtigste, at virksomhederne kommer til kommunen.

»Jeg glæder mig naturligvis over en bedre placering, men det vigtigste for mig er, at der fortsat kommer virksomheder til Ballerup, at de tjener penge og at de skaber vækst. Samtidig falder ledigheden, og det er noget, som betyder meget. Så hvis vi fortsat ser den vækst og samtidig fortsætter med at skabe bedre vilkår for erhvervslivet, så ser det fornuftigt ud,« siger Jesper Würtzen.

Listen toppes af Vejen Kommune og Billund Kommune.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *